Gast Dobrý den, právě jsem vyzkoušel papír ADOX Vario Classic Baryt a zdá se mi velmi podobný papíru FOMABROM (stejná tloušťka a povrch, jen o něco „chladnější“ a možná méně „ostrý“ než Fomabrom). Vyrábí se ve stejné továrně? Má gramáž 240 nebo 280 g? Co si myslíte o rozdílech mezi Opemus 6 a Durst M805 při tisku maximálně 21 x 21 cm z negativů 6 x 6 s kondenzátorovou skříní? Je to opravdu znatelné z hlediska ostrosti, kontrastu, osvětlení... nebo je to velmi podobné? Poslední otázka: jsou lampy Paterson Interfit lepší než ADOX Adolight 20 + 40 z hlediska kvality a účinnosti? Děkuji předem, s pozdravem Philippe www.dieform.net
Ole Myslím, že ADOX vyrábí Fotokemika? Zatímco Foma je – Foma. Jsou si tedy podobné, ale domnívám se, že nepocházejí ze stejné továrny. Durst M805 jsem nikdy nepoužíval, ale z negativů formátu 6x4,5 jsem pomocí Opemus 6 s barevnou hlavou vyvolal snímky o rozměrech 30x40 cm. Ostrost, kontrast, osvětlení – to vše je vynikající. S osvětlením ti ale nepomůžu ;)
Gast Účinnost!! Přece tě nemusíme učit anglicky, že ne!!!! To jsi snad k snídani snědl slovník!! Niall„Slovník“? ;-)
Gast PROMIŇ!!! Slovník = kniha s překlady z němčiny do angličtiny nebo z angličtiny do němčiny!!! To byl jen hloupý vtip z mé strany!!! Tvoje angličtina je DOBRÁ!! Niall