Gast Witam, Właśnie przetestowałem papier ADOX Vario Classic Baryt i wydaje mi się, że jest bardzo podobny do FOMABROM (ta sama grubość i powierzchnia, tylko nieco bardziej „chłodny” i może mniej „ostry” niż Fomabrom). Czy jest produkowany w tej samej fabryce? Czy ma gramaturę 240 czy 280 g? Co sądzisz o różnicach między Opemus 6 a Durst M805 przy drukowaniu maksymalnie 21 x 21 cm z negatywów 6 x 6 z kasetą kondensatorową? Czy różnica jest naprawdę zauważalna pod względem ostrości, kontrastu, oświetlenia... czy też są one bardzo zbliżone? Ostatnie pytanie: czy lampy Paterson Interfit są lepsze od ADOX Adolight 20 + 40 pod względem jakości i wydajności? Z góry dziękuję, pozdrawiam Philippe www.dieform.net
Gast Skuteczność!! Nie musimy ci przecież uczyć angielskiego, prawda!!!! Czy na śniadanie zjadłeś słownik!! Niall
Ole Wydaje mi się, że ADOX jest produkowany przez Fotokemikę? Natomiast Foma to po prostu Foma. Są więc do siebie podobne, ale nie sądzę, żeby pochodziły z tej samej fabryki. Nigdy nie korzystałem z Dursta M805, ale drukowałem zdjęcia w formacie 30x40 cm z negatywów 6x4,5 cm na drukarce Opemus 6 z głowicą kolorową. Ostrość, kontrast, oświetlenie – wszystko jest doskonałe. Nie mogę jednak pomóc w kwestii oświetlenia ;)
Gast Skuteczność!! Nie musimy ci przecież uczyć angielskiego, prawda!!!! Czy na śniadanie zjadłeś słownik!! Niall„Słownik”? ;-)
Gast PRZEPRASZAM!!! Słownik = książka zawierająca tłumaczenia z niemieckiego na angielski lub z angielskiego na niemiecki!!! Głupi żart z mojej strony!!! Twój angielski jest DOBRY!! Niall