Gast
Ahoj,
ve Spojených státech to máte v nabídce, o co vlastně v tomto případě jde?
Windisch tam kolem roku 1951 napsal, že se jedná o postup, který mimo jiné používá společnost Kodak k získání barevných pozitivů na bílém celuloidu z diapozitivů Kodachrome a negativů Kodacolor.
To asi není ono, že?
To by se německým zákazníkům nemělo v žádném případě zatajovat!
Roland
Gast
Ahoj,
to se v tom opravdu nikdo nevyzná?
Roland
ChristianKolinski
Zatím jsem to v praxi ještě nezkusil (s úspěchem), takže vše, co následuje, berte jako pouhou teorii:
Dye Transfer byla skutečně jednou z metod, pomocí nichž se ve 30. letech vytvářely barevné fotografie, ale nešlo jen o jednotlivé snímky!
Pokud jsi někdy viděl filmy jako „Jih proti Severu“, „Čaroděj ze země Oz“ nebo podobné filmy z 30. a 40. let: to byly dye transfery – protože nic jiného nebylo původní „Technicolor“.
Postup je v teorii následující: Na matriční film – např. ten, který prodává J&C – se provede expozice obrazu, vyvolá se, zafixuje a vytvrdí. Na filmu tak vznikne jakýsi reliéf, protože exponovaná a neexponovaná místa reagují na vytvrzení odlišně, resp. nabobtnají v různé míře.
Tento reliéf se nyní použije takřka jako tisková deska: je obarven a přitlačen na vhodný materiál.
Technicolor (a Kodak a další) nyní vytvořili 3 filmy s barevnými separacemi, které byly navzájem přetisknuty, a tím získali barevné zvětšeniny, resp. kinofilmy.
MirkoBoeddecker
Rolande,
tento papír je určen pouze pro profesionály, kteří pracují s technologií DTM, a prodáváme ho našim dlouholetým zákazníkům, jimž je dnes zpravidla již daleko přes 60 let......
Tento proces ovládá po celém světě už jen hrstka lidí a je velmi složitý.
Jedná se o jeden z nejstarších, nejvysoce rozlišených, barevně nejvěrnějších, nejtrvanlivějších a nejkvalitnějších barevných tiskových procesů vůbec.
Nemohu to teď podrobně vysvětlit (mj. proto, že tento proces sám technicky neovládám).
Kromě papíru ale potřebuješ ještě DTM film, tiskový lis a barvy.
S pozdravem,
Mirko
Gast
Mirko, Christian,
děkuji za odpověď, chápu to správně, že si ten materiál mohu koupit i ve vašem obchodě v Berlíně?
Roland
cfb_de
Rolande,
Christian v Impexu nepracuje, to je „jen“ Mirko.
Celkově vzato jsi ale předvedl jeden z nejrafinovanějších „nátlaků ohledně dostupnosti produktu“, jaký jsem kdy četl.
V porovnání s tím jsme my s naším barytovým papírem v rolích postupovali takřka neohrabaně a jen s kladivem.
Mimochodem: @Mirko: Dostanu ještě odpověď na svou objednávku? Obsahovala jednu roli barytu a čtyři adaptéry na stativový závit. Dosud jsem o tom nic neslyšel. Potvrzení o přijetí by bylo milé a měl bych tak základ pro plánování své hotovosti (vždyť se blíží dovolená).
SCNR,
Franz
Gast
Franzi,
ne, tak to opravdu nemyslel, jen se o to začínám zajímat a nebylo mi jasné, jestli Mirko myslí ty staré dobré zákazníky v USA, nebo jestli se to týká i zákazníků v Berlíně.
Momentálně si nejdřív chci sehnat nějakou literaturu, abych věděl, co všechno se konkrétně potřebuje a jak to v praxi probíhá.
Roland