Gast
14 lipca 2005 r. otrzymałem od Państwa wiadomość e-mail z potwierdzeniem zamówienia. Status: „Dostępne: 22755 ADOLIGHT 3 X WRAZ Z 3 żarówkami spiralnymi z osłoną softbox – 2 sztuki”
Miałem się niezwłocznie zgłosić, gdyby dane były nieprawidłowe.
Ponieważ dane były poprawne, nie skontaktowałem się z wami.
Ponieważ dzisiaj (25.07.2005) czas dostawy wydawał mi się zbyt długi (pilnie potrzebuję tych lamp), zadzwoniłem do was.
Otrzymałem zaskakującą informację: „Czekamy na Pańskie potwierdzenie. Jeśli znajdę dane Pańskiej karty kredytowej, zlecę wysyłkę”.
Mam nadzieję, że nie wyrzucili Państwo danych mojej karty kredytowej do kosza i że wkrótce mogę liczyć na otrzymanie żarówek.
Peter
MirkoBoeddecker
Cześć Peter,
rzuciłem na to okiem.
Nie wiem, w jakiej formie otrzymaliśmy to zamówienie, ale 14 lipca nie przyjęliśmy żadnego zamówienia, a jedynie sporządziliśmy ofertę. Została ona również dołączona jako plik PDF.
Dziewczyny zawsze tak robią, gdy coś jest niejasne – np. doliczana jest opłata za przesyłkę, brakuje jakiegoś artykułu lub nie było wiążącego zamówienia itp.
Dlatego kwota faktury podana w e-mailu również wynosiła zero euro.
Dobrze, że się odezwałeś – to rzeczywiście jest nieco mylące w e-mailu, jeśli nie otworzy się załącznika PDF. Na pewno inni też tak mają.
Natychmiast to przeprogramuję.
Zawsze trudno jest stworzyć proces, w którym nie można popełnić błędu.
Dzisiaj paczka została zresztą wysłana.
Pozdrawiam,
Mirko
Gast
Cześć, Mirko!
Dzięki za odpowiedź.
Oczywiście zapoznałem się z załącznikiem. Ponieważ jednak znalazłem numer klienta i numer faktury, nie przywiązywałem wagi do kwoty faktury równej 0 (a raczej pomyślałem, że ma to związek z formą płatności kartą kredytową).
Byłoby dobrze, gdyby komunikat był nieco bardziej zrozumiały, wtedy nawet tacy prostacy jak ja mogliby od razu zareagować.
Czekam już z niecierpliwością na te tak bardzo oczekiwane lampy.
Pozdrawiam, Peter
Gast
Cześć!
Po mojej krytyce teraz czas na pochwały.
Lampy dotarły (po wyjaśnieniu nieporozumień) szybko i były dobrze zapakowane.
Teraz jestem z wami bardzo zadowolony :-)))
Pozdrawiam, Peter