Gast
Ahoj,
pokud chce člověk vyvolávat více filmů najednou, měl by být takový CPE2 docela praktický. Navíc šetří chemikálie.
Má někdo z vás s tímto přístrojem zkušenosti?
Dosud jsem své černobílé filmy vždy vyvolával v plechovce.
S pozdravem
René
ChristianKolinski
No, filmy se do té plechovky stejně musí dál vkládat, CPE2 ti jen ušetří to protřepávání tím, že plechovku otáčí. Kvůli neustálému pohybu je třeba upravit (zkrátit) dobu vyvolávání.
Jako nádoby se hodí série Jobo 1500 a 2500, je třeba je vybavit magnetem na dně.
Jinak vývoj filmů v CPE2 funguje skvěle, protože je to zařízení vyrobené přesně pro tento účel.
Urnes
Ahoj Rene?
No, já už si svůj CPE nedokážu představit. Nejpozději od formátu 4x5" se to z hlediska spotřeby chemikálií vyplatí. Ručně spotřebuješ skoro 1,5 l, s automatem se dostaneš na 275 ml. Navíc si při dlouhých dobách vyvolávání můžeš zajít na kávu a vždy máš konstantní teplotu, i když je v zimě ve sklepě chladněji. Doba vyvolávání se mimochodem nemusí nutně upravovat, stačí ji posunout o 5 minut dopředu.
Zdravím, Sven.
Gast
Pokud mám vyvolat jen pár filmů, používám přístroj CPP nebo použitý ATL 1000. Výsledek je velmi dobrý, jen je třeba zkrátit dobu vyvolávání asi o 25 %. Předem se to také daří velmi dobře, zejména u filmů s nízkou citlivostí, jako jsou Efke 25/50 a Pan F.
A 49 se pro tato zařízení hodí velmi dobře a firma Spur má dokonce speciální Rotospeed pro tento způsob vyvolávání.
Guy Meurs
Diest
Belgie