Bonderer
Hledám návod k použití fotoaparátu Pentax 645 N II v němčině.
Stačí i kopie.
Může mi někdo pomoci?
DerReisefotograf
Ahoj,
našel jsem teď jen tak narychlo německý návod k fotoaparátu Pentax 645 N, ne k modelu II. Nevím, v čem se tyto fotoaparáty liší.
€
http://www.instructionsmanuals.com/u2/pdf/camara_foto/Pentax-645-de.pdf
€
S pozdravem Tobias
Bonderer
Model 645N se liší od modelu NII. Model II nebyl vybaven pouze funkcí předběžného spuštění závěrky. Přibylo také několik funkcí, jejichž význam mi z ovládacích prvků není zcela jasný.
Bonderer
Poté, co jsem promarnil značnou část svého omezeného volného času, se mi konečně podařilo najít zdroj.
U firmy Kamerazeit v Lübecku lze tento návod k fotoaparátu Pentax 645 NII sehnat.
sputnik
A teď musíš ještě ztrácet čas čtením. A to teprve to focení – to je ten největší žrout času.
Ach, to je fakt utrpení.
Bonderer
Než se tu SPUTNIK bude zase čas od času vyřádit v nesmyslných blábolích, doporučil bych mu dobrého gastroenterologa, aby mu vyléčil tu verbální průjem; z jeho výlevů se tu na fóru šíří extrémně silný zápach verbálních výkalů.
Zdá se, že bez námahy uniká jakémukoli intelektuálnímu radaru, a tak se ptám, CO ten vlastně dělá na fóru o fotografii?
Teď ještě jednou pro SPUTNIKA a píšu extra pomalu, aby to i pochopil: F-O-T-O-G-R-A-F-I-E !!!!!
To je tady téma ve všech jeho podobách, nic víc, a je to tak dobře.
S takovým zlatíčkem v tomto fóru mi ten neandrtálec začíná být přímo sympatický.
A teď běž k mamince nebo tatínkovi Mirco, aby ti utěšili slzy.
sputnik
Zdá se, že bez námahy uniká jakémukoli intelektuálnímu radaru
?
Říká někdo, kdo zaplňuje všechna fóra stížnostmi, protože bez německého BDA nedokáže přijít na kloub svému foťáku. :lol:
Bonderer
Teď už to chápu!!!
Mám tu co do činění s malým zeleným trollem.
Je to přece jen hrozné, když tu dospělí mluví o svých fotoaparátech a laboratorním vybavení, které člověk sám nemá.
Je to hrozné, když pak člověk sedí ve své jeskyni a žere se závistí, nebo je to už ten model stromového domku, že už se člověk může začít zbarvovat do zelena.
Jinak jsou trolové spíše nenápadná a snadno přehlédnutelná stvoření, nebýt té zelené barvy kůže, která bije do očí.
Každý, kdo čte trollí komentáře, ví, z jakého těsta je ten člověk ušitý, a když si ten troll ještě k tomu vypije ten kakao, kterým ho proplachují, je to prostě k sežrání.
Vlastně je mi ten troll úplně jedno, stojím nad tím o kilometry výš, ale ostatní diskutující se určitě baví stejně jako já.
Bonderer
A teď zpět k věci.
Pentax 6456 N II má několik individuálních funkcí, které lze nastavit pomocí myši. V takovém případě je takový návod velmi užitečný.
Například lze při expozici filmu formátu 120 pořídit 15 nebo 16 snímků nebo nechat počítadlo snímků běžet dopředu či dozadu, jak se vám zlíbí, a mnoho dalšího.
Kromě toho se ovládá stejně jako model 645 N, což je velmi dobrý nástroj pro fotografování.
S tímto fotoaparátem jsem fotografoval i bez návodu, ale díky návodu jsem mohl provést jemné doladění.
sputnik
Je to fakt na nic, když se tady ti velcí chlapi baví o svých foťácích a laboratorním vybavení, které člověk sám nemá.
Je to na nic, když pak člověk sedí ve své díře a žere se závistí (...)
?
S mými 178 cm se dokážu smířit a i ve fotografii dávám přednost MF před GF.
Špatné jsou jiné věci (například kousači do lýtek). ^_^
?
Co se týče fotoaparátů a laboratorního vybavení, u mě to teď vypadá tak, že s nimi raději pracuji, než se jimi chlubím...
Není to přece tak, že bych neměl vůbec nic v rukávu. B)
A když mě něco zaujme, dokážu se přimět, abych sem nahrál nějakou fotku. :D
?
[PŘÍLOHA NENALEZENA]
?
[PŘÍLOHA NENALEZENA]
?
Jak jsem již jinde zmínil, jsem zastáncem metody „Keep it simple“.
sputnik
Například lze na film formátu 120 provést 15 nebo 16 expozic, nebo posouvat počítadlo snímků dopředu či dozadu, jak se komu zlíbí, a ještě mnohem víc.
?
Ach jo, teď mě ale přece jen přepadne závist.
O takových geniálních funkcích si s mou pravěkou švédskou kamerovou technikou (čímž bychom se opět vrátili k jeskyni) samozřejmě mohu jen (zle) snít. :lol:
Bonderer
Tak to je přece jen malý zelený troll, dokonce něco opravdu vzácného – malý troll. Nejdřív ostatní hloupě provokuje a když se mu to vrátí, brečí jako mimino.
A k tomu ještě celé to divadlo natočit zvlášť na digitál, páni páni páni!!!!
Ale já teď vůbec nejsem ohromen, to bylo spíš ubohé. Mít Hablu ještě vůbec neznamená, že to dítě umí, to fotografování.
Jeden kamarád to dělá s Holgou a pracuje pro Stern, Geo a další, má za sebou už spoustu výstav a samozřejmě i ocenění. Ten JE fotograf.
Ten malý troll je jen majitelem Hably, nebo si ji půjčil od táty nebo dědy?
Samozřejmě se stanu kousavcem, když se mě někdo pokusí hloupě provokovat, ale nekoušu do lýtek, koušu výš, aby se z trolla stal čůrák.
Kde by jinak byla ta legrace!!!!!
Takže si to v jeskyni ještě pořád užívej.
To píšu mimochodem sám, nemusím to hledat a skládat ze slov jiných a vytrhávat to úplně z kontextu jako Babytroll.
Ani to nedokáže sám, musí si brát od ostatních, jak ubohé to je!
Ale už zase, jak řekl E. Kästner, vypil velkou dávku kakaa, kterým jsem ho krmil.
Úžasné!!!!!
sputnik
Jak hluboko se vlastně člověk musí propadnout, aby mu nezbylo nic jiného, než se odvolávat na schopnosti přátel?
Nebo jinak řečeno: Jak špatně na tom musí být s vlastními schopnostmi, aby k tomu došlo?
€
Mimochodem, jsem kdykoli připraven na malou fotografickou bitvu. ;)
Když se však podívám na tvé dětinské bláboly, mám pochybnosti, zda jsi
a ) ve svém životě pořídil byť jedinou slušnou analogovou zvětšeninu
a
b ) vůbec dokážeš rozpoznat dobrou fotografii.
€
To píšu, mimochodem, sám, nemusím to hledat a skládat ze slov jiných a vytrhávat to úplně z kontextu? Jako Babytroll.
Ani to nedokáže sám, musí si brát od ostatních, jak ubohé to je!
Ale už zase, jak už řekl E. Kästner, vypil velkou dávku toho kakaa, kterým jsem ho prohnal.
Úžasné!!!!
€
No? Všímáš si něčeho?
Ale je to pravda; je opravdu úžasné vidět, jak se neztrapňuješ tím, že se tady před zraky všech předvádíš. :D
Bonderer
No, číst a rozumět tomu asi taky není ten malý trollův šálek kávy. Nikdy jsem netvrdil, že fotím dobře, prostě mě to baví a nemusím si tím ani lepit ego, že své fotky dávám na internet. Já to nepotřebuju, ale ten malý troll zřejmě ano.
Umím, co umím, a proto mi takové srovnávání typu „kdo je nejlepší“ vůbec nic neříká. To já nepotřebuju.
Budu si dál dělat svoje a ten troll se bude dál snažit lidi hloupě provokovat, prostě je nenapravitelný. No jo, když nic jiného nedokáže!!!
A teď už jsem si tady užil dost legrace s tím, jak toho prcka štvat.
Pa pa