FrankJBeckmann
Ahoj,
dnes mi dorazila moje nová AP lampa s červeným světlem. Pověsil jsem ji na zeď asi 1,2 m nad pracovní stůl. Pak přišel test s clonou: jeden list Fomaspeed Variant III o rozměrech 10 x 15 cm jsem na jednu sekundu podal expozici (výsledkem je světle šedá barva) a poté na něj položil několik předmětů. Po šesti minutách jsem list vyvolal. Výsledek byl zklamáním, předměty byly zřetelně zobrazeny. Poté jsem lampu pověsil na protější stěnu mé Duka, nyní je téměř 2 m od pracovního stolu a stále dochází k rozmazání. Podle obalu má žárovka 10 W. Existují pro tuto lampu i slabší žárovky?
Ahoj
Frank
cfb_de
Ahoj Franku,
to nevím. Ale čím dál tím víc mě těší, že se nenechávám strhnout tím humbukem kolem nejmodernějšího osvětlení Duka a pořád používám svou prastarou plechovou misku z 50. let s logem Agfa. Od soboty v ní bude 220V LED reflektor od Conrada a díky filtru před ním bude i nadále fungovat. Ale už nebude žrát 25 W ze zásuvky a každých šest měsíců uprostřed focení v Duka volat po nové žárovce.
V obchodě Strombucht mě to stálo necelých 5 marek.
Potřebuje ještě někdo ten žlutozelený filtr, který byl tehdy součástí balení? Leží tu pořád a od koupě nebyl použit (je tedy prakticky o pět let mladší než doba mezi výrobou a dneškem :-)
S pozdravem,
Franz