Gast
Před nějakou dobou jsem u vás v obchodě koupil pevně fixovaný barytový papír s teplým tónem; tehdy mi bylo řečeno, že je od firmy Forte, nyní se prý, jak jsem slyšel, nabízí papír Efke.
Proto jsem si nechal od známého objednat svou poslední zásobu Wephota Universal BB (tehdy ještě od Forte), nyní se tam kvůli insolvenci firmy Forte místo toho má balit Slawitsch nebo Azomures.
Můžete mi případně sdělit, zda hodláte papír Efke Warmton ponechat v sortimentu delší dobu, abych se na to mohl připravit, protože nechci pokaždé měnit druh papíru.
Vzhledem k tomu, že vaše balení je podle mého názoru příjemnější na manipulaci než balení od Wephota, rád bych u vás opět nakupoval.
E. Kuhn
Gast
... to asi jen tak napadlo Wephotu, že by se tam mohli přesunout, až Forte zavře, ale proč by tam měli přecházet, určitě jsou to zase jen řeči.
FrankJBeckmann
Ahoj,
papíry Warmton nadále odebírá Wephota od firmy Forte. Jelikož Forte nějakou dobu nemohla dodávat, byly do sortimentu navíc zařazeny papíry Warmton od firmy Foma. Ke změně došlo u papíru BB, který však není papírem Warmton. Ten nyní opět pochází od firmy Fotokemika. Pokud se nemýlím, podobný papír má ve svém sortimentu i firma Impex.
Měj se
Frank
Gast
Franku,
možná by se někdo měl prostě zeptat u Wephoty, dosud jsem si vždycky myslel, že „Universal BB“ s teplým tónem (BB = Baryt brilliant) odpovídá „Forte Fortezo“; je možné, že si to pleteš s „Universal B“ s chladným tónem, což je Bromofort.
Ale jestli se tam má dát Slavich nebo Azomures, je mi upřímně řečeno jedno, protože nepoužívám multigrade, pokud to stojí za to. Kromě toho jsem stejně chtěl přejít na Classic Arts, protože Efke se svou silnou emulzí je určitě vhodný pro vysoký lesk.
Pro Forte by to ale nevypadalo dobře, když už u Wephoty přecházíš.
Ale neříkal Mirko nedávno o Azomures, že už nevyrábějí fotografický materiál, když jsem tu firmu zmínil jako dodavatele papíru, tak to nemůže být pravda.
Nebo se jedná o Fohar v Bulharsku, což by se dalo zaměnit s Rumunskem. Jeden známý z Krymu má rád papír Fohar, a soudě podle jeho fotek oprávněně, někdo by to měl dovážet.
Uvidíme.
Roland
FrankJBeckmann
Ahoj,
Máš pravdu, spletl jsem si Universal BB s Universal B.
Měj se
Frank
MirkoBoeddecker
Erhard,
Máme na skladě a k dodání dva druhy papíru s pevnou gradací.
Oba jsou uvedeny v katalogu.
Jeden je identický s papírem Classic Museum a nyní se jmenuje pouze ADOX, protože vše se jmenuje ADOX; druhý je nový.
Kdo řekl, že Classic Museum už nebude?
Nebo byla nedostupná jen určitá velikost? To bohužel tak zůstane. Pevné gradace už nejsou hitem a my máme omezený kapitál a skladové prostory. Nemůžeme nabídnout nepřetržitou dodávku pevných gradací.
S pozdravem,
Mirko
Gast
Mirko,
buď jsem slepý, nebo můj stažený katalog (z roku 2005) není aktuální, ale nic tam není.
Roland
MirkoBoeddecker
Vždyť jsou přece vedle sebe.
Museum na straně 53 a Classic Arts na straně 52.
Už dlouho – jsou tam i v tištěném katalogu.
Na který odkaz klikáš?
Gast
Mirko,
Katalog mám v počítači už jeden, dva, tři měsíce, ale Classic Arts na straně 45 a Museum tam nejsou.
Ale to už je ten katalog asi dávno minulostí.
Roland
MirkoBoeddecker
Jo, musíš stránku znovu načíst.
Forte dodalo zboží asi před 8 týdny.
Protože s pevnými odstíny je to vždycky taková věš, nechtěl jsem mít v katalogu nic, o čem by nikdo pořádně nevěděl, kdy a jestli to dorazí...
Proto tam chvíli nic nebylo.
Ale teď už je ;)
Gast
Moc děkuji,
tak je problém vyřešen, když mám dokonce na výběr ze dvou druhů.
E. Kuhn
Gast
Ještě k Azomures: od jednoho rumunského kolegy fotografa mám ověřenou informaci, že Azomures již nevyrábí žádné fotografické produkty (pouze jinou chemii).