Gast
Ahoj, milí členové fóra!
Rád bych – jen příležitostně – používal blesk i na svém fotoaparátu P 67II, ale rád bych ušetřil za – přiznávám, že velmi pěknou – dřevěnou rukojeť.
Adaptér na blesk (se závitem na stativ) a odpovídající 5-pinový kabel už mám. Nyní hledám cenově výhodné řešení pro upevnění blesku; napadla mě taková lišta, která se připevní na závit stativu na fotoaparátu, ale pak vede vedle fotoaparátu v pravém úhlu nahoru, aby blesk držela ve výšce objektivu nebo nad ním.
(Řešení „blesk na stativu“ samozřejmě funguje dobře, ale vyžaduje druhý stativ, což pro fotografování venku znamená (ještě) větší zátěž).
Zná někdo z vás nějaké řešení nebo vhodný díl z katalogu?
Nebo má někdo dřevěnou rukojeť navíc a chce se jí zbavit?
Moc děkuji za vaše odpovědi předem!
S pozdravem!
Johannes
Urnes
Ahoj Johnannes,
obvykle se takové bleskové lišty dají sehnat z druhé ruky v koších s výprodejem v obchodech s fotografickým vybavením. Nové díly vyrábí firma Hama a najdeš je i v dobře zásobených obchodech s fotografickým vybavením. Nebo na burzách s fotografickým vybavením či na bleším trhu. Pokud nic nenajdeš, pošli mi prostě e-mail, podívám se, jestli mi někde ještě nějakou nemám.
S pozdravem Sven.
PS. Velké blesky Metz mají ty lišty už zabudované. Ty menší se dají nasadit na tzv. Power-Grips. To je také elegantní řešení.
Gast
Ahoj Svene,
moc děkuji za tvou odpověď a nabídku!
Možná bys mi mohl napsat e-mail, abychom to mohli vyřídit mimo fórum (samozřejmě ti tu kolejnici rád zaplatím!).
S pozdravem!
Johannes
jvr@gmx.at