Nejkurióznější zážitek, který jsem v tomto ohledu zažil, byl nález, který vděčím za dědictví.
Můj strýc byl fotograf a už kolem roku 1950 si pořídil mrazák na svůj barevný materiál.
Svou laboratoř si ponechal až do své smrti před dvěma lety a odkázal mi ji; mrazák běžel prakticky celých padesát let (určitě se jednalo o kvalitní výrobek), uvnitř se mimo jiné nacházelo ještě 18 filmů značky Eisenberger (Trockenplattenfabrik Otto Kirschten, Eisenberg, Durynsko) s rozměry 17/10 DIN, s datem spotřeby 1952 (!!!), překvapivě stále velmi dobře použitelné a nádherně nostalgické, s kovovými cívkami s dřevěným jádrem.
Předpokládám, že mu ten typ buď vůbec nešel, nebo naopak tak moc, že filmy dal do mrazu, ale přesto se jich nemohl nebo nechtěl zbavit, už jsem se ho na to přece nemohl zeptat.
Zdá se, že filmy se při zmrazení už nepoškodí, četl jsem také o fotografických deskách z výpravy na severní pól, které byly vyvolány po třiceti letech.
S pozdravem
E. Kuhn
Dobrý den, E. Kuhne,
článek je již 7 let starý. Přesto bych se pokusil o odpověď.
Existují filmy Otta Kirschtena ještě?
Velmi by mě to zajímalo. Bydlím v bývalém domě
Otta Kirschtena a trochu zkoumám jeho historii.
Zde je také odkaz k tomuto tématu:
http://eisenberg.otz.de/web/lokal/kultur/detail/-/specific/Fruehere-Kirschten-Villa-wird-saniert-828990467
Jsou tedy filmy (stále) k dispozici?
S pozdravem
G. Fiedler