Co do ceny: niestety za mało – dobrze dla ciebie, źle dla mnie (właśnie chcę sprzedać model Op. 6, bo przeszedłem na Magnifax, ale nawet za 100 euro nikt go nie chce...).
Co do możliwości rozbudowy: tak, pasują zarówno głowice do zmiany barw, jak i kontrastu!
Roman
Cześć Roman,
na razie nic nie wylicytowałem. Obserwuję tylko aukcję na eBayu i czekam, jak wysoko wyjdzie cena. Może zdecydowałbym się kupić twój egzemplarz, musiałbym tylko wiedzieć, co jest w zestawie i jaki jest jego stan. Ten Opemus wystawiony na eBayu stoi na strychu, a sprzedawca wydaje się nie mieć o tym pojęcia. Wolałbym kupić urządzenie od kogoś, o kim wiem, że jest w porządku.
Potrzebuję też dokładnej nazwy.
Pozdrawiam
orxmorx
Witam!
Chodzi o model 6a (czyli szuflada filtrów, metalowa platforma) z głowicą kondensatorową, w dobrym stanie (tylko płyta podstawowa jest nieco poplamiona); dołożyłbym jeszcze kilka szklanych masek do platformy (dla KB i MF), a także drugą, starszą metalową platformę z Opemus 5, która jednak pasuje również do Op. 6. Myślałem o cenie 100 euro – wiem, że na eBayu często schodzą za mniej niż połowę tej kwoty, ale szczerze mówiąc, wolę zatrzymać go dla siebie, niż go zaniżać.
Poza tym mam jeszcze głowicę mieszającą kolory Color-3, ale nie z oryginalnym transformatorem, tylko z transformatorem firmy FEM, którą oddałbym za, powiedzmy, 50 euro.
A teraz haczyk: jestem w Wiedniu, w Austrii, więc wysyłka do Niemiec byłaby pewnie dość droga (według zgrubnych szacunków na pewno 35 do 40 euro, bo to urządzenie jest ciężkie i niełatwo je kompaktowo zapakować). Więc pewnie nie będzie to dla Ciebie zbyt interesujące?
Roman
PS: Mam też do oddania zupełnie nowy pokrętło do precyzyjnej regulacji ostrości – kupiłem je tutaj od Mirko tuż przed tym, jak trafiłem na Magnifax – dorzuciłbym do tego 10 euro…