CPD Ahoj, v katalogu se píše, že se Ilford XP2 zřejmě přestane vyrábět úplně. Víte o tom už něco bližšího? Nikdy to sice nebyl můj oblíbený film, ale pro určité účely je prostě neuvěřitelně praktický. S pozdravem CP
MehmetCati Ahoj! Četl jsem (myslím, že v časopise FOTO MAGAZIN), že se má model XP2 nadále prodávat, ale výroba modelu SFX má být ukončena. Zatím jsem XP2 stále mohl sehnat u svého prodejce, u SFX je to teď opravdu obtížné. Mezitím jsem ale stejně přešel na Maco Cube 400c a musím říct, že je podobný jako SFX, pro mě dokonce v výsledcích o dost lepší (čistě subjektivně) než SFX. Podívám se, jestli ten článek najdu. Možná tam budou podrobnější informace o XP2. Pozdrav Mehmet P.S.: Zpočátku jsem k XP2 vyzkoušel i Kodak BW 400 CN. Ale přijde mi naprosto na prd... Bohužel je ale v místním DM-Marktu za 2,50 eura o dost levnější než XP2. Ach jo...
CPD Ahoj Mehmete, k fotoaparátu Kodak mám podobný vztah jako ty. Není to s ním žádná zábava, na černobílý papír se s ním dá prakticky zapomenout. SFX se ostatně už celou dobu nedal snadno sehnat, alespoň ne u mého místního prodejce, i když se opravdu snažil, S pozdravem CP
MehmetCati Ahoj! Našel jsem ten článek. Byl v časopise „foto MAGAZIN“, číslo 3 z března 2005 (se speciálním vydáním: Černobílé fotografie). Cituji krátký text o filmu XP2: „... Ilford přestal vyrábět infračervený film SFX 200, ale nejprodávanější film XP2 nechal na trhu...“ Toto vydání časopisu foto Magazin (speciál Černobílé) bylo mimochodem docela poučné. Je v něm spousta informací o černobílých filmech. Díky tomu jsem také narazil na FOTOIMPEX a na toto fórum. S pozdravem Mehmet
MehmetCati Ahoj Thomasi! Podle tvého seznamu by už měl být k dispozici i Microphen od Ilfordu. Ale není, že?... Bohužel. Můj prodejce je stále bezradný a nedostává žádnou definitivní odpověď, kdy bude k dispozici. Ani odpověď od Bon Image (nový distributor produktů Ilford) není příliš nápomocná >> Vážený pane Cati, počítáme s tím, že výroba MICROPHEN a ID-11 bude v příštím měsíci znovu spuštěna, takže obě vývojky budou pravděpodobně v květnu opět k dispozici. S pozdravem Günther Neugebauer BON IMAGE GmbH Nordring 29 D-65719 Hofheim am Taunus T: +49 (6192) 95589 - 00 F: +49 (6192) 95589 - 20 << To bylo v březnu. A nikdo zatím nemá vývojku Microphen v prodeji. Seznam dostupnosti tedy zřejmě není zcela přesný. SFX je, jak již bylo řečeno, téměř nedostupný, ale XP2 se stále dá sehnat. Právě jsem sehnal ještě dva kusy SFX. To je vše. Před pár dny jsem si koupil 5 kusů XP2 a Microphen stále nebyl k dispozici. S pozdravem Mehmet