Teď je definitivně konec, škoda!
viz zde:
World of Photo – Zpráva o společnosti Tura
27. 10. 2005
Konec společnosti Tura
Tradiční durenská firma Tura definitivně ukončuje výrobu, uvádí zpráva z deníku Aachener Nachrichten ze dne 25. 10. 2005.
Zahraniční investoři, kteří byli s firmou Tura v kontaktu, se stáhli; nikdo už nechce investovat do umírajícího odvětví, uvedl správce konkurzní podstaty Dr. Rolf-Dieter Möning.
Společnost Tura AG podala v březnu tohoto roku návrh na insolvenci. Podle Möninga se v Tura až do poslední chvíle držela výroby filmů a fotografického papíru a zjevně zanedbala přizpůsobení se éře digitální fotografie.
Vážený pane Bäekker,
během mého působení v terénu u společnosti Tura jste pro mě byl velmi příjemným zákazníkem se zajímavým podnikatelským konceptem a skvěle strukturovaným sortimentem. Často jsem vás mohl doporučit dál.
Sám jsem rád, že jsem konec společnosti Tura prožil s určitým odstupem. Před více než dvěma lety jsem převzal a restrukturalizoval rodinný podnik v Aue. Plně jsme vsadili na digitální technologii. Pracujeme mimo jiné s Fuji Frontier, zbrusu novým EPSON 7800 a horkovzdušným sušičem. Kromě toho se zabýváme prodejem fotografického vybavení, fotografií a vším, co s tím souvisí.
Foto-Martin-Bilderservice
S pozdravem
Frank Martin
Terénní pracovník společnosti Tura v letech 1998 až 2004