Gast
Dne 1. 3. 2005 společnost bon image údajně zahájila distribuci produktů Ilford v Německu. Hned ten den jsem si u samotného jednatele objednal zboží za 1700 eur, protože na filmové role Ilford už čekám snad věčnost. Řekli mi, že to není žádný problém, zboží sice nemají skladem, ale je k dodání, dodání potrvá 2–3 týdny.
Po třech týdnech NIC. Volám: prý měli problémy s IT, ale právě zadávají můj záznam (po třech týdnech!!!). Moje zboží tedy ještě nebylo objednáno, ale nezávisle na tom jsou položky mezitím v Německu ve skladu. Údiv, když říkám, že bych tedy rád konečně dostal TOTO zboží. O dva dny později mi sdělili, že podle společnosti Creditreform nejsem bonitní. O.k. na jedné straně jsem si vyžádal výpis z Creditreformu, na druhé straně jsem nabídl platbu předem. O několik dní později přišel oficiální a ČISTÝ výpis z Creditreformu a faktura na platbu předem. Peníze jsem převedl o den později a ještě ten samý den jsem poslal e-mail, že peníze jsou na cestě. E-mailem jsem hned přiložil i potvrzení o bezúhonnosti od Creditreformu.
O týden později stále nic. Volám znovu: No, peníze sice dorazily, ale role mezitím prodali někomu jinému! (Ušetřím vám ty četné čekací smyčky a pokusy o odbavení!) Nové role ale dorazí za necelý týden. O týden později: Stále žádné role, dorazilo zatím jen 10 balení listového papíru. Role dorazí asi za týden... Pomalu mi to připadá jako časová smyčka. Na můj telefonát mi včera sdělili, že papír právě ten den odeslali. Citát jednatele: „Ani nevím, co vám na to mám říct.“ Dnes, 50 dní po mé objednávce a po zaplacení zálohy ve výši 1700 EUR, stále čekám na své role. Abych to řekl slovy bon-image: Také mi chybí slova! ;)
MirkoBoeddecker
Ahoj,
společnost Bon Image musí od základu vybudovat celý distribuční systém pro značku Ilford a určitě nemá nijak velké finanční rezervy na to, aby udržovala obrovské skladové zásoby.
Pokud tě to trápí, ani my jako prodejci nedostáváme vše, co potřebujeme.
Ale pokud existují problémy s kapacitou, je pravděpodobné, že všude se stává, že malí zákazníci nějak zapadnou, protože se spoléhá na to, že se rychle obslouží velcí zákazníci, protože s nimi se dělá obrat a vydělávají se peníze.
Myslím, že bychom jim měli dát trochu důvěry a dát jim šanci. Nejdřív se musí dát dohromady.
Pokud se něco takového bude dít i po roce, můžeme založit novou firmu Ilford :-)
Píšu to, protože vím, kolik neuvěřitelné práce je v obchodě, o čemž si zákazník nedokáže udělat představu, a protože něco takového se v zásadě může stát každému, kdo zaučuje nového zaměstnance.
S pozdravem,
Mirko
mau
No jo, Mirko. Možná ani u vás neběží všechno vždycky hladce. Ale 1700 bodů bych vám nepřipisoval
MirkoBoeddecker
mau,
všechno, co píšeš, je pravda. A já jsem ani neřekl, že by to tak mělo být.
Ale vypadá to tady hodně na organizační chyby v podniku, který byl teprve nedávno založen, a to takřka přes noc, s velkým objemem starých zakázek a malým vlastním kapitálem.
Nám by se něco takového nestalo – alespoň v to doufám – koneckonců už 12 let programuji počítačový systém, který tomu snad zabrání :-)
Chtěl jsem jen říct, že u Bonbonimage to jistě také považují za chybu a že to tak nemysleli.
U nás se také často stává, že platba předem dorazí po týdnu a zaměstnanec obchodu „omylem“ (..ach, to jsem nevěděl...) ukradl roli PW14 z regálu pro rezervace k odeslání, protože zákaznice u pultu tak krásně mrkala řasami.
Tak by to být nemělo (k tomu přece slouží regál a systém hlášení stavu zásob), ale všichni jsme jen lidé a tam, kde pracují lidé, se stávají „chyby“....
Samozřejmě nabízíme kdykoli vrácení peněz. Je to uvedeno i v obchodních podmínkách. Myslím, že u nás ještě nikdo nechtěl něco zrušit a neuspěl.
S pozdravem,
Mirko... který doufá, že se u FOTOIMPEXu nic takového nikdy nestane...
mau
Ahoj Mirko, vše podstatné vystihuje právě ta poslední věta: Nabízíme zpětný převod.
Kdybychom to nechali být, měl bych 1700
Gast
V pátek dorazila i metráž.
Díky za vaši „soucit“!
S pozdravem, Ole