Gast
Ahoj!
Název vlastně říká vše... ve vašem katalogu máte model Trix ve dvou variantách, přičemž „Profilm“ je levnější... v čem se liší?
S pozdravem
Stefan
Gast
Na obalu :( V tomhle balení je stejný film Tri-X jako od Kodaku, jen ho tam nenabalil Kodak, ale jiný výrobce. No a číslování často nezačíná od jedničky, ale někde uprostřed, ale koho to vlastně trápí.
Gast
Někteří lidé nekupují profilové fólie, protože tvrdí, že při „nalepování“ se občas něco pokazí (tj. častěji než když to dělá sám výrobce podle svých standardů). Jiní lidé pak oponují slovy „Mně se to ještě nikdy nestalo!“ nebo „O tom jsem ještě nikdy neslyšel!“ (pravděpodobně bude něco podobného i informace od FOTOIMPEXu). A (oprávněně) se také říká: i na straně výrobce se někdy něco může pokazit. Na to ostatní zase řeknou: jo, jasně, u Kodaku se taky někdy něco pokazí, ale u profilových filmů mnohem častěji! Hm, co teď...
To asi při rozhodování moc nepomůže, jen pro informaci, co se tam „tak říká a slyší“ o profilových filmech.
Pozdravy
unadodox
Gast
Nebo si Kodak nechává pro sebe ty pásky nejvyšší kvality
a ty méně kvalitní okrajové pásky levně prodává dál?
Nikdo to přesně neví...
S pozdravem Stephan
MirkoBoeddecker
Tento metrážový materiál splňuje na 100 % standardy kvality společnosti Kodak a je na něm uvedeno i logo Kodak.
Gast
Ahoj Mirco,
tak to je všechno v pohodě,
a co se týče svitkových filmů, bude Trix k dostání i v levnější verzi 120 (220)?
Už se nemůžu dívat na všechny ty ploché krystaly... :-)
S pozdravem Stephan
MirkoBoeddecker
Bohužel ne. U profilových filmů jsme totiž odkázáni na metráž prodávanou společností Kodak.
Svitkové filmy nám nedodávají.
Filmy formátu 220 jsou minulostí.
Zbývají už jen zbytky formátu 320, který se „prodává jako olovo, protože má podivné přechody v tónové škále“.
S pozdravem,
Mirko
Gast
Jen pro upřesnění: že profily Kodak skutečně obsahují materiál Kodak, je nepochybné a logicky tedy tento materiál odpovídá standardům Kodak. Otázkou jen je, co se děje při „plnění do tub“ (pokud vím, provádí to AP ve Španělsku, ale v tom se můžu mýlit o sto šest). Právě k tomu jsem se chtěl vyjádřit.
neortodoxní