camerafreak
Ale nejprve ty dobré zprávy:
velmi těžký podklad (který zůstává velmi odolný i ve vlhkém stavu, stačí vzpomenout na Nova Monochrome), i při sušení horkým vzduchem zůstává čistě bílý, slabiny snímků jsou spíše studené, ale výtisky krásně září. Papír se skvělým poměrem cena/výkon, který se v žádném ohledu nemusí stydět před mým dosavadním favoritem, Agfa MCC.
A teď ta špatná zpráva: balení verze 30x40 může být jen špatný vtip. Kartonový obal nelze znovu uzavřít. A to může, pokud zrovna nemáte po ruce žádné prázdné, pořádné [tm] kartonové krabice, vést k náhlému výbuchu adrenalinu spojenému s fantaziemi o násilí :-)
MirkoBoeddecker
Michaeli,
i pro nás to byla novinka, že se jazýčky lepí.
Je sice možné obálku nějak otevřít tak, aby se dala poté znovu uzavřít, ale chápu, co tím myslíš.
Pokusíme se to nějak změnit.
Balení je bohužel velmi rozhodujícím cenovým kritériem. Lepší obaly stojí hned o několik eur na krabici víc.
Musíme někde najít rovnováhu.
S pozdravem,
Mirko
heinrich
Mirko,
když už přemýšlíte o lepším balení, jak krabičky, tak i černé PE sáčky vaší vlastní značky by mohly mít lepší rozměry. Krabice formátu 24x30 je rozhodně příliš malá a sáček je příliš široký. To druhé nutí při uzavírání sáčku nejen ohýbat krátkou stranu, ale také přehýbat dlouhou stranu. Tento „dvojitý ohyb“ velmi namáhá rohy PE sáčku. Pokud pak celý balíček vtlačíte do příliš úzké krabice, časem se zde vytvoří malé dírky. Skrz ně proniká světlo a na fotografickém papíru se pak objeví nevzhledné černé rohy.
Je pár milimetrů navíc na krabici opravdu o tolik dražší?
S pozdravem
Heinrich
camerafreak
Mirko,
samozřejmě že to *nějak* jde, ale ne s přijatelnou námahou. Jazyčky jsou tak strašně přilepené, že by se na to v laboratoři muselo použít horkou páru :-(
Bylo by fajn, kdybys v katalogu zmínil problém s balením podobně jako u RA4-Ostware, kde píšeš, že je lepší mít po ruce pár kartonů...
Další návrh: určitě by pro vás/tebe mělo být v rámci možností nabízet prázdné kartony jako zboží k prodeji. Nevím, jak to mají ostatní, ale já mám neustálou potřebu prázdných kartonů, zejména proto, že jsem u některých materiálů přešel na role. Z tohoto důvodu bych byl rozhodně ochoten za prázdné kartony něco zaplatit.
Nebylo by to jednou z možností pro váš sortiment?
S pozdravem,
Michael
MirkoBoeddecker
Ahoj Michaeli,
Prázdné kartony máme především ve formátech 24x30 / 50 nebo 100 listů.
Problém s prázdnými kartony spočívá v tom, že se nedají stohovat do sebe, a k vysoké výrobní ceně (od 2 EUR – ruční knihařské práce) se tak přidávají obrovské náklady na dopravu.
Proto jsme je dosud prodávali pouze „pod rukou“ v obchodě a u knihaře jsme již žádné další objednávky nezadávali.
Spolu s něčím těžším, na čem vyděláváme peníze, jsme je ale také zasílali :(
Vario Classic: Již dříve jsme z této výrobny odebírali jiný papír. Ten nebyl slepený, ale opatřený lepicí páskou.
Problém se objevil až po zveřejnění tohoto příspěvku, protože náš vlastní laborant má k dispozici dostatečné množství Doran DUKASAFES a já tuto infrastrukturu spolupoužívám – sám jsem tedy žádný papír o rozměrech větších než 24x30 nerozbaloval.
Ale co nejdříve to změníme.
S pozdravem,
Mirko
PS: Podařilo se mi to nožem. Jazyček sice hodně trpí, ale na jedno nebo dvě balení to mezitím stačí...
Gast
Co se týče krabic pro každodenní použití: lidi, prostě si k tomu objednejte balení Kodak Polymax v požadovaném formátu papíru – ten papír je použitelný, není příliš drahý a to nejlepší na tom je, že krabice jsou pevné a o dost větší než formát papíru, takže se skvěle hodí jako improvizovaný úložný box na papíry!
RomanJRohleder
Romane,
dobrý postřeh, ten brazilský RC papír se dodává v opravdu pořádné krabici. Háček je v tom, že tu krabici musíš nejdřív vyprázdnit. ;-)
A Michaelův problém se týkal větších formátů, které se dodávají v obálkách po 25 listech – myslím, že formáty do 24x30 se dodávají v „normální“ skládací krabici, protože jsou v katalogu inzerovány jako balení po 50 nebo 100 kusech.
MirkoBoeddecker
Správně – do rozměrů 24×30 se používají běžné kartonové krabice, od rozměrů 30×40 se z důvodu nákladů používají obálky (krabice by stály téměř 5 EUR).
Snažíme se vyřešit problém s jazýčkem a rohy.
Mirko
Gast
Ahoj Mirco,
ten problém se objevil právě v momentě, kdy jste dodali balíčky po 25 kusech (30 x 40) s obálkami. To ještě žádného výrobce nenapadlo?!
Ale nemusíme se kvůli tomu přetrhnout,
i jiné matky mají hezké dcery...
S pozdravem Stephan
MatthiasStark
Ahoj,
no já tyhle měkké obálky taky nepovažuju za zrovna skvělé. Když v nich zbývá už jen málo papíru, musíš si dávat opravdu pozor, aby se balíček nezmačkal. Navíc je ten přehnutý konec tak volný, že se velmi snadno rozepne, což zrovna není moc praktické.
Zvláštní je, že existuje spousta jiných výrobců, kteří mají hezké pevné krabičky nebo obaly a nejsou o moc dražší?! Jak to jen dělají?
Zvláštní je, že černé sáčky, do kterých je papír zabalený, jsou nejpevnější a nejtlustší, jaké jsem kdy viděl, což je trochu divné. Tady se zjevně střetávají dva světy.
No, papír je levný a dobrý a to mě neodradí od toho, abych ho i nadále kupoval, ale „vylepšení“ v podobě „praktického“ balení by se mi líbilo.
S pozdravem
Matthias
MirkoBoeddecker
Ahoj Matthiasi,
pokud vím, žádný jiný výrobce nenabízí balení po 25 listech za tuto cenu.
Před několika lety jsme se pokusili nabízet pouze krabičky po 50 listech, ale to vedlo k tomu, že polovina našich zákazníků (ti, kteří žijí z ruky do úst) si papír přestala kupovat úplně.
Nemůžeme skladovat dva druhy zboží (10 listů a 50 listů). Je to obrovský chaos a vždycky zrovna chybí to, co se zrovna potřebuje.
Výroba kartonové krabičky o rozměrech 30 x 40 nás stojí asi 4 EUR, obálka 25–40 centů.
Cena by se tedy musela zvýšit o 3,60 EUR za balení...
Je o to opravdu zájem?
S pozdravem,
Mirko
MatthiasStark
Ahoj Mirko,
je tu někdo, kdo nabízí balení po 25 listech levněji než vy a má mnohem pevnější krabičky, a jak jsem už zmínil, konkurence je obvykle o pár eur dražší.
Balení po 25 kusech je podle mého názoru optimální. Nemusí to být žádné tlusté, masivní krabičky. Stačilo by, kdyby se současné obálky vyráběly z trochu silnějšího kartonu a ne z toho „tenkého, hedvábného papíru podobného kartonu“.
Mimochodem, když jsou obálky trochu pevnější, má to i další výhodu. Můžete je totiž použít i na něco jiného, i když jsou prázdné. Taková malá přirážka k ceně by pro mě byla přijatelná.
Samozřejmě vím, že v době, kdy „lakota je cool“, by většina lidí protestovala, a tak se asi všichni budeme muset s těmito obálkami dál trápit.
S pozdravem
Matthias
MatthiasStark
Právě mě napadlo ještě něco.
Není to paradox, že zjevně spousta lidí by byla ochotná kupovat si zvlášť prázdné krabice, aby do nich přebalili papír, který se dodává v nedostatečných obalech????
Vždyť by bylo levnější rovnou vyrobit pořádné krabice, ne!?
S pozdravem
Matthias
MirkoBoeddecker
Ahoj Matthiasi,
Co se týče prázdných krabiček:
Máme je sice na skladě, ale už tři roky tam leží jako olovo :(
„Poptávka“ sice je, ale jakmile řekneme cenu, všichni se skácí na pult a zakousnou se do dřevěné hrany.
Bohužel jde o všeobecné přesvědčení, že tyto krabičky by měly být zadarmo.
Faktem je, že se nedají vyrábět průmyslově a musí se tedy vyrábět ručně v knihařské dílně.
Tvůj názor jsem ale správně pochopil.
Krabička = přidaná hodnota.
V současné době zkoumáme, co je možné. Možná to s krabičkami vyjde, pokud předfinancujeme a uskladníme velké výrobní množství. Peníze pak ale bohužel budou zpočátku pryč a celkově budeme moci skladovat méně zboží.....
Tak jak jsou, obálky každopádně nezůstanou. Alespoň se prodlouží chlopně a prověří se, zda lze zabalit i dva kusy kartonu.
Moje vysvětlení zde a výše by nemělo být chápáno tak, že nechceme vaše návrhy zohlednit. Chtěl jsem jen co nejvíce lidem vysvětlit, že tyto krabice jsou bohužel velmi drahé a proto je nelze „jen tak rychle“ přebalit.
S pozdravem,
Mirko
Gast
Mám řešení,
Ve firmách, které nabízejí tisk pro firmy na prezentace a podobně, se často používají fólie
a speciální papír v hezkých krabičkách běžných rozměrů.
Hned za rohem u mě měli těchto krabiček přebytek.
Stačí se zeptat, jsou úplně stejné jako krabičky na fotografie, většinou dokonce o něco vyšší/větší.
S pozdravem Stephan