Gast
Ahoj!
Ve vašem katalogu jsem bohužel nic nenašel. Máte také černobílý papír PE s poměrem stran 3:2 (jelikož se věnuji hlavně černobílé fotografii, vždy mi vadí nevhodný poměr stran, protože si ráda vybírám výřez už při fotografování... a ořezávání dodatečně je také časem otravné...)...Ideální by bylo něco jako 20x30 (nebo 21x30)... je něco takového k dispozici?
S pozdravem
Stefan
Gast
Ahoj!
Ve vašem katalogu jsem bohužel nic nenašel. Máte také černobílý papír s poměrem stran 3:2 (jelikož se věnuji hlavně černobílé fotografii, vždy mi vadí nesprávný poměr stran, protože si ráda vybírám výřez už při fotografování... a ořezávání dodatečně je také časem otravné...)...ideální by bylo asi 20x30 (nebo 21x30)... je něco takového k dispozici?
zdravím
stefan
ups...prosím, ignorujte mou gramatiku (kdo najde chyby, může si je nechat)...člověk by si měl své příspěvky před odesláním ještě jednou přečíst....
zdravím
stefan
RomanJRohleder
Stefane,
to existuje – říká se tomu „materiál v rolích“. Koupíš si více či méně velkou roli za většinou bezkonkurenčně nízké ceny (MCP za zhruba 5 € za metr čtvereční) a nastříháš si ji podle svých potřeb.
;-)
Nevýhodou je samozřejmě vysoká „počáteční investice“ (relativně hodně peněz najednou a většinou minimální odběr asi 2 role) a potřeba skladovacího prostoru (ale světlotěsnou krabici si můžeš klidně vyrobit sám), na druhou stranu je to prostě levné a můžete si nastříhat rozměry podle svých potřeb – jediným omezením je pouze šířka role (například 30,5 cm x 84 m).
Pokud si dobře vzpomínám, Ilford měl v polovině 90. let speciální formáty pro KB. To se ale nejpozději s insolvencí pravděpodobně vyřešilo.
Roman
Gast
Ahoj!
Film v rolích není to pravé... své oblíbené fotky zvětšuji jen „občas“... většinou volím hybridní postup (vyvolání a naskenování) a mám jen provizorní temnou komoru... s filmem v rolích by to pro mě bylo příliš komplikované...
U konkurenčních firem jsem ale viděl několik papírů ve formátu 21x30, tak jsem se chtěl zeptat, jestli je máte i tady (je přece lepší objednat všechno najednou, než pořád jen jednotlivé věci...)...
S pozdravem
Stefan
marcpepper
Ahoj,
co takhle vzít list papíru o rozměrech 30 x 40 cm a rozstřihnout ho uprostřed? Vzniknou tak přesně dvě poloviny o rozměrech 20 x 30 cm.
S pozdravem,
Markus
www.pfeffer-photo.com
Gast
Kodak Polymax II se vyrábí ve formátu 20×30. Kdysi jsem ho kupoval u Impexu, předpokládám, že ho tam ještě mají. Je to dobrý papír (nejpoužívanější PE papír na světě).
MirkoBoeddecker
Polymax se vyrábí pouze ve formátu 24x30.
Kodak je obecně mistrem v tom, že nenabízí všechny formáty.
To s rozstřižením je podle mého názoru nejlepší varianta.
Teoreticky bychom něco takového mohli nechat vyrobit, ale prostě neexistuje poptávka, protože vše ostatní (obaly, prezentační alba, rámečky, pasparty atd.) je přizpůsobeno standardu.
Navíc to pravděpodobně bude dokonce dražší. V krabici je sice méně, ale při řezání z role vzniká více odpadu, protože tuto šířku již nelze tak dobře kombinovat s jinými.
Role mají vždy stejnou šířku a z délky se musí nařezat odpovídající počet pásů.
To je možné pouze v případě, že jsou v poměru potřebná stejná množství. Pokud si objednáme pouze 5 balení, nelze tento papír kombinovat s pásem jiné velikosti, který se prodává v baleních po 1000 kusech.
Cenový rozdíl je navíc minimální. Jedná se o rozdíl 0,6 m² na balení po 50 listech. Náklady na manipulaci při mikroskopicky malých tržbách na jeden článek výrazně stoupají a rázem je to zase stejně drahé jako papír 24x30 :( :( .
Nejlepší je opravdu: rozdělit formát 30x40 nebo odříznout zkušební proužky a použít je.
Píšu to všechno tak podrobně, aby nevznikl dojem, že provozujeme politiku „ne, děkujeme“.
Pokud něco jde a opravdu to dává smysl a poté zavolá spokojený zákazník, pak se do toho opřeme, jak jen to jde.
Některé věci se však ve výrobě nedají realizovat tak, jak by si člověk přál.
Nechám to ale přepočítat naším „mistru měření“.
S pozdravem,
Mirko
MirkoBoeddecker
A samozřejmě dodáváme i Multispeed 1F.
Pokud tím „konkurenční firmou“ myslíš: U nás si můžete kdykoli objednat cokoli od firmy Maco, co není v katalogu, a to za katalogovou cenu Maco.
Jenže ten papír o rozměrech 21×30 je prostě dražší než stejné množství papíru o rozměrech 24×30.......
S pozdravem,
Mirko
Gast
Zvláštní, s čím jsem si ten formát 20x30 spletl... Kodak přece nabízí něco mezi formáty 18x24 a 24x30. Hmmm.....
MirkoBoeddecker
8x10 palců, ale to už taky nedělají...
Gast
Myslím, že to dává smysl, hlavně u formátů jako 30 x 40, kde vždycky chybí 5 cm, když chci zvětšit celý negativ, nebo mi zůstane téměř 4cm okraj, který se za žádnou běžně dostupnou paspartou neztratí :angry: V tom případě by byl lepší papír o rozměrech 30 x 45. U formátu 24 x 30 to ještě jde, protože těch 4 cm se dá docela dobře použít jako okraj a za paspartou už z toho nic není vidět.
Gast
Ahoj,
Společnost WEPHOTA na přání zákazníka nařeže vše, co je možné, až do šířky přibližně 1,5 m, ale zda je krabička s 50 nebo 100 listy levnější než malý odřez z běžného formátu... :angry:
S pozdravem a hodně světla
Ralph