Gast
Mam dwa pytania
1. Jakiś czas temu widziałem na Państwa stronie aparaty Shen Hao, a może to była strona JandC.
Teraz ich nie ma, co się stało?
2. Mają Państwo w ofercie płytki obiektywowe do powiększalników Opemus. Czy płytka obiektywowa z wpuszczanym gwintem 39 mm do modelu Opemus 5 różni się od płytki do modelu Opemus 6?
Z góry dziękuję
Sören
MirkoBoeddecker
Drogi Soren,
rozmawialiśmy o tym godzinami na targach Photokina z Shen Hao.
Odmawiają oni ustalenia jakiejkolwiek struktury cenowej dla dealerów lub rabatów ilościowych i poinformowali nas, że zgodnie z zasadami firmy sprzedają wszystkim po tej samej cenie, niezależnie od tego, czy są to dystrybutorzy, dealerzy czy klienci końcowi.
Będą sprzedawać Ci bezpośrednio z Chin po tej samej cenie, po jakiej sprzedają dealerom takim jak my.
Ponieważ większość ludzi nie rozumie kosztów importu (opłaty za formalności, opłaty za zgłoszenia celne, podatek importowy, podatek od sprzedaży, koszty transportu itp.), różnica między ceną, którą możemy Ci zaoferować, a ceną katalogową w Chinach wyniesie około 100%.
To zachęci wszystkich klientów do zakupów bezpośrednich.
W rezultacie zostaniemy z wszystkimi kosztami marketingowymi, pracą i naprawami, a obroty stracimy na rzecz sprzedaży bezpośredniej z Chin. Szczególnie klienci z Niemiec uwielbiają takie rozwiązania i zawsze szukają najlepszej ceny – bez względu na jakość obsługi.
W tych niekorzystnych okolicznościach musieliśmy niestety zrezygnować z pomysłu sprzedaży aparatów Shen Hao. :ph34r:
------------------
Opemus: Oczywiście, że jest różnica. W przeciwnym razie płytka obiektywu nazywałaby się „płytka obiektywu do Opemus 2-6” :ph34r:
Płytka obiektywu do modelu 6 jest większa i nie pasuje do modelu 5.
Pozdrawiam,
Mirko
Gast
Dzięki za odpowiedź, Mirko. Przepraszam, że nie odpowiedziałem wcześniej.
Dostałem trochę akcesoriów do powiększalnika i znalazłem wpuszczaną płytkę obiektywową, która pasuje do mojego powiększalnika :)
Ma gwint 39 mm, więc pasuje też do mojego El-Nikora :D
Niestety nie da się zamontować obu naraz :(
Z drugiej strony znalazłem obiektyw Schneider Kreuznach 50 mm, który będzie pasował ;)
Więc problem rozwiązany.
Pozdrawiam, Søren