Gast
Milý Mirko,
na fóru jsem zahlédl novinku ohledně Forte.
Automatický překlad z němčiny do angličtiny vyvolává jisté nejasnosti.
Mohl bys nám poskytnout shrnutí a aktuální informace o situaci kolem Forte?
Mnohokrát děkuji
Daniele
MirkoBoeddecker
Daniele,
jedinou skutečnou novinkou je, že první sérii vyrobili s malým ziskem a správce se rozhodl pokračovat ve výrobě další série.
To tedy neznamená, že jsou již na bezpečné straně, ale objem objednávek, které jsme jim my a další dobří zákazníci zadali, a záloha, kterou jsme jim poskytli, jim umožnily provést ziskovou výrobu.
V současné době snižují nadbytečný počet zaměstnanců (s odstupným) a byl zahájen proces prvních reorganizací.
Správce se zřejmě snaží získat přehled o tom, jak ziskoví mohou být v rámci kapitoly 11, aby shromáždil informace pro jednání s potenciálními investory.
V tuto chvíli jsou tedy zprávy co nejpozitivnější. Víc v tuto chvíli očekávat nemůžeme.
Za asi 2 týdny budeme mít k dispozici nový papír Warmtone a budeme i nadále dělat vše, co je v našich silách, abychom společnosti Forte pomohli, jak jen to bude možné.
Také jsem znovu požádal všechny zákazníky, aby nám předem sdělili své plány poptávky nebo objednávali včas, abychom pro vás mohli co nejlépe zorganizovat dodávky. Pokud nám sdělíte například: v srpnu potřebuji 40 krabic 8x10 warmtone, lesklého, můžeme zajistit, že je dostanete. Pokud nám zavoláte dva týdny před tímto datem, je pravděpodobné, že nebudeme schopni včas dodat vše.
Pokud jste z USA, kontaktujte Johna v JandC, který shromáždí poptávku a předá mi kontingenty pro USA. Totéž platí pro Nigela ve Velké Británii (Retrophotographic.com).
S pozdravem z pobřeží Severního moře v Německu,
Mirko
PS: Mám zde velmi pomalé mobilní připojení a nemohu to zkontrolovat dříve než v pondělí.
Gast
Ahoj Mirko!
Ve Francii kolují nějaké zvěsti o společnosti Forte:
První z nich je, že brzy skončí. Zřejmě to není pravda?
Hlavní zvěst je, že společnost Bergger hodlá koupit Forte, aby získala vlastní výrobní závod na filmy a papíry.
Další zvěst hovoří o tom, že se chystá „vytvořit“ společný podnik, který Forte odkoupí.
Budeš součástí takového společného podniku, nebo se bude Forte brzy jmenovat Bergger?
Díky předem!
MirkoBoeddecker
Georgesi,
k tomu se nemohu vyjádřit.
Mohu jen říci, že kdokoli „koupí“ Forte v případě, že se správce rozhodne jej prodat, bude potřebovat obrat, obrat a zase obrat.
Papírna velikosti Forte má extrémně vysoké fixní náklady a potřebuje obrat v řádu tisíců m² , aby byla zisková.
Teoreticky je možné, že se Bergger stane součástí takového společného podniku, stejně jako kdokoli jiný, kdo je ochoten a schopen investovat nebo může zaručit určitý minimální roční obrat.
Ale jak jsem řekl: zatím není nic rozhodnuto a nemá smysl se tím příliš vzrušovat.
Uvidíme, co se stane. Jakákoli pomoc je vítána. Nejdůležitější je, aby pokračovali.
Kdo nakonec poskytne finance, není podle mě tak důležité.
S pozdravem,
Mirko