A_Mu
Ahoj všichni,
zajímám se o novější papíry ADOX. Dříve jsem používal Classic Arts Polykaltton Baryt, který se ale už přestává vyrábět.
Podle popisu se mi docela líbí ADOX Fine Print Vario Classic FB. Zkoušel to někdo s Moersch SE1 Sepia? Lze očekávat podobně skvělé výsledky, jaké se připisují Kentemere Fineprint VC?
Má ADOX Easy Print Vario Classic PE vlastně úplně stejnou emulzi jako ADOX Fine Print Vario Classic FB? Podle popisu to tak vypadá. Nebo se PE nedá obohatit stříbrem tak jako baryt?
A ještě jedna věc: Mirko, dají se u vás sehnat i zkušební balíčky papírů – např. ty dva výše zmíněné papíry v balení po 10 kusech ve formátu 18x24?
S pozdravem,
Andreas
MirkoBoeddecker
Andreas,
Sepia není zrovna ideální volbou pro papír s chladným podtónem.
To mě ještě vůbec nenapadlo vyzkoušet.
Moersch nám poslal spoustu vzorků pro všechny možné vývojky.
Velmi pěkné byly tónování s modrou železitou a výsledky lith-printu – i když Vario Classic zase není zrovna snadný kandidát pro lith-print.
Pro tyto postupy posouvající tonální hodnoty se spíše hodí Polywarmton.
Separol HE se zdá být oblíbeným standardem Wolfganga, protože ho přišlo nejvíc.
Skvěle samozřejmě vypadá všechno, co pochází od Moersch.
Obsah stříbra je u barytové emulze (tedy když ještě chladne v kotli) stejný jako u PE emulze, ale barytový podklad absorbuje více emulze na m² než PE, takže obsah stříbra v PE papíru je o něco nižší.
Zkušební balíčky: jsou v plánu.
S pozdravem,
Mirko
MirkoBoeddecker
Důležitá informace pro všechny:
Světle oranžová žárovka Ilford může v některých případech zakrývat Vario Classic!
Naše tmavě oranžové žárovky jsou v pořádku, stejně jako většina žárovek, které jsou červené nebo hnědé.
Prosím, prosím, milí přátelé, bez ohledu na to, co je napsáno na obalu nebo na žárovce: nový papír v mé DUKA vždy znamená nový test zakrytí!
Povinnost! Musí být! Nelze to obejít! Bez toho to nejde! :ph34r: :ph34r:
Pokud by se negativ rozmazal a vy byste nebyli schopni přejít na červený, přijmeme zpět i rozbalený papír, ve kterém chybí jeden list.
Kdo však zašle 2 téměř prázdná balení s poznámkou: „Test na závoj negativní“, ten rozhodně nedostane zpět 2 plná balení jiného papíru :angry:
Mnohokrát děkujeme +++
FOTOIMPEX
A_Mu
Ahoj Mirko,
na webových stránkách Moersch najdeš ukázkové fotografie papíru Kentmere Fineprint VC, který je tam, ačkoli se jedná o papír s chladným podtónem, velmi doporučován pro SE1 Sepia. Ale předpokládám, že pan Moersch vyzkoušel všechny možné kombinace s papíry ADOX, které má také ve svém sortimentu. Kdyby měl s SE1 mimořádný úspěch, určitě by to výslovně zmínil. Pokud se papír skvěle hodí k Separol HE, už to je něco. Levná a kvalitní vývojka.
Mohl bys prosím někde na svých stránkách uvést, zda jsou k dispozici vzorky? Balení po 100 kusech je sice cenově výhodné, pokud víš, co dostaneš – jako test je to pro mě momentálně příliš, i když rád věřím v kvalitu těchto papírů.
Jinak děkuji za odpovědi.
Andreas