MirkoBoeddecker
Dobré zprávy.
První fáze je za námi a podařilo se dosáhnout zisku.
Správce konkurzní podstaty povolil prozatímní obnovení výroby ;)
Zároveň dochází k redukci továrny a propouštění zaměstnanců, jejichž pracovní místa již nelze zachovat (s odstupným, pokud je to možné).
Následovat by měly první rozhovory s potenciálními investory.
Naše zboží bychom měli obdržet pravděpodobně v druhé polovině února.
Bohužel však musíme i nadále předfinancovat veškeré výrobní objemy, což vede k tomu, že nemůžeme objednávat tolik a tak flexibilně, jak bychom si přáli.
Již neexistuje sklad polotovarů, ze kterého by bylo možné flexibilně odřezávat.
Musíme nechat vyrábět vždy kompletní odlitky.
Informace o větších objednávkách jednotlivých gradací nebo povrchových úprav a předobjednávky s dlouhou dodací lhůtou jsou proto i nadále velmi vítány.
Mirko
kessler
Ahoj Mirko,
bylo by pro vás technicky a časově možné nějakým způsobem zpřístupnit váš aktuální skladový stav papírů Forte online? Zejména drobní odběratelé, jako jsem já, by vás pak nemuseli neustále obtěžovat dotazy po telefonu nebo e-mailem.
S pozdravem
Martin
MirkoBoeddecker
Martine,
vystihl jsi přesně mé pocity – pro nás by to bylo skoro jako v ráji.
Jenže bohužel se už přes rok marně snažíme v našich stísněných prostorách zavést systém toku zboží, který by umožňoval synchronizovat skladové zásoby s počítačovým systémem.
Všechno je tu prostě příliš malé a všude vládne chaos. Kde je místo, tam se něco skladuje.
Jakmile dorazí zboží, zákazníci nám ho vytrhávají z rukou, ještě než stihneme spočítat zásoby atd.
Existuje jen jedna možnost, jak to změnit: přestěhovat se s expedicí a skladem a zorganizovat řádný příjem a výdej zboží.
To by ale znamenalo přijmout alespoň 2 nové zaměstnance na plný úvazek, kteří by pak kvůli otevírací době museli obsluhovat obchod. Neměli by téměř co dělat a nemohli by už pomáhat s expedicí. Navíc by byla polovina obchodu prázdná a vznikly by dvojnásobné náklady na nájem a ještě by musel každý den jezdit další kurýr tam a zpět mezi obchodem a expedicí a převážet zboží z bodu A do bodu B.
To by znamenalo, že bychom okamžitě začali generovat ztráty, neměli bychom peníze na nákup nového fotografického papíru a během několika měsíců bychom zkrachovali :( :(
Říkám jen: To vše je důvodem mých bezesných nocí ;) B)
Takže se dál nějak protloukáme a doufáme, že jednou dosáhneme takového obratu, abychom to nějak mohli financovat.
Do té doby se s tím musíme nějak vypořádat.
>> Lesklého papíru běžných formátů je dostatek <<
U matného papíru a pevných gradací to vlastně funguje bez problémů téměř jen na základě předobjednávky.
S pozdravem,
Mirko
kessler
Ahoj Mirko,
>> Lesklého papíru běžných formátů je dostatek <<
to je přece už samo o sobě dobré znamení!
micha
Tady je prostě všechno moc malé a všude vládne chaos.
Jak to, že je to tak malé? Jak jste to zvládli v Reinhardstrasse? Tam to nějak bylo ještě fajn...
:ph34r:
S pozdravem Micha
MirkoBoeddecker
Micho,
v Rheinhardtstraße byly stropy vysoké 5,4 metru.
Těch 100 m² tam mělo ve skutečnosti větší objem než 180 m² tady.
Prodejní prostor byl sice mnohem menší, ale vzadu bylo obrovské skladové prostory.
Teď je to vpředu prostorné a vzadu přeplněné.
S pozdravem,
Mirko
Gast
Ahoj Mirko,
chtěl bych se zeptat: jsou nějaké novinky ohledně termínu dodání dokumentů od společnosti Forte? Už vám něco dorazilo?
S pozdravem,
Joost
MirkoBoeddecker
Ahoj Jooste,
ano, dneska asi něco dorazilo. Co přesně, to zatím nedokážu říct.
Právě se vracím z USA. Rozbalení nám zabere dva dny a s odesíláním asi začneme v pondělí.
Myslím, že to bude převážně Polywarmton glossy.
S pozdravem,
Mirko
heinrich
Dobrý den,
bude brzy k dispozici i studený polyton? Nebo máte nějaký tip, jak z teplého Polywarmtonu vytvořit neutrální tón?
S pozdravem
Heinrich
Gast
Dobrý den,
existují jednoduché přísady do vývojky, které mění chování příslušných papírů z „teplé černé“ na neutrální či „studenou černou“, např. přísada BL20 od Labaphotu nebo přísady z nabídky W. Moersch!
S pozdravem
Maurizio
MirkoBoeddecker
Heinrichu,
v našich regálech máme stále stovky krabic (neprodejného) papíru Polykaltton.
Od uvedení nového, lepšího papíru ADOX Fine Print Vario Classic se jeho prodej blíží nule.
Pro ty, kteří přesto chtějí zůstat u starého Polykalttonu, můžeme tento papír kdykoli objednat.
Jen ho už nemáme skladem.
Zbytkové zásoby prodáváme za původní katalogovou cenu Polykalttonu.
S pozdravem,
Mirko
heinrich
Mirko,
Takže ten ADOX Fine Print Vario Classic FB je k dostání? To mě tedy v pátek u vás v obchodě špatně pochopili; když jsem se ptal, neměli ani Polykalton, ani Adox Vario Classic FB, tak jsem si nakonec nakoupil Kodak Polymax Fine Art a Classic Arts Polywarmton. Škoda, vlastně jsem si kvůli tomu udělal zajížďku přes Berlín, byl jsem prakticky na cestě domů z Greifswaldu do Fürthu. Prostě potřebuju oba druhy, teplý i studený tón, mám tam nějaké výtisky a neutrální až studený papír se mi prostě líbí víc. Navíc je to mnohem rychlejší. U zvětšenin z malého formátu se u formátu 24x30 s teplým tónem dostanu na expoziční čas 60 až 120 sekund.
Otázka: na kartonu je napsáno Classic Arts Polywarmton (PW-14), je to ten starý Polywarmton s extra silným kartonem, nebo ten nový ADOX s 280g podkladem?
Kodak se mi mimochodem líbí, takže to nebyl špatný nákup. Polywarmton jsem ještě nevyzkoušel.
Pozdravy
Heinrich
Gast
Ahoj Heinricha,
víš ty nebo někdo jiný, jestli má Kodak skladem vývojku?
S pozdravem Stephan
heinrich
Ahoj,
vzhledem k tomu, jak rychle se u filmu Kodak projevují první známky slabosti ve vývojce, má určitě v sobě usazené zbytky vývojky – sotva se do ní vloží, už se potí. Za toto tvrzení však nemohu ručit, možná o tom vědí víc kluci a holky z Impexu.
S pozdravem
Heinrich
P.S. Výše uvedené platí pro RC papír, barytový papír ještě spí v krabici a brzy bude podroben expozici.
MirkoBoeddecker
Ahoj Heinricha,
hmm, myslím, že musíme rozlišovat mezi teoretickou a praktickou „dostupností“ ;-)
Teoreticky je Vario Classic vždy „dostupné“, protože nepochází od firem Forte nebo Ilford – v praxi jsou však v současné době kvůli výpadku kapacit u Ilfordu a Forte (dočasně) všechny ostatní továrny vytíženy na maximum.
Proto byl bohužel právě uvedený Vario Classic po necelých 2 týdnech zcela vyprodán.
Nová dodávka přijde příští týden.
Na rozdíl od zboží od Forte můžeme tento papír objednat kdykoli a je pak vyroben v přijatelném časovém rámci. Nemusíme tedy předfinancovat roční zásobu. To samozřejmě zlepšuje „teoretickou dostupnost“ a umožňuje nám nabízet všechny formáty a dva povrchy.
Na to se vztahovaly mé výše uvedené výroky.
Polymax: ano, samozřejmě, že má skladovanou vývojku. Nelze jej nebo jen těžko upravovat či kontrolovat. Tento papír je speciálně vyroben tak, aby byl pokud možno vždy stejný, aby vyhovoval hlavním uživatelům (malým portrétním studiím v USA, která pracují analogově) a pokud možno nedělal „problémy“, když pomocný laborant zase jednou chemikálie neředil úplně správně.
S pozdravem,
Mirko
Gast
Ahoj Mirko,
nedávno jsem se u vás pokoušel objednat film ADOX Vario Classic Polykaltton PE. Bohužel požadované formáty nebyly skladem. Jako alternativu jsem si tedy objednal FOMA. Zpočátku mi bylo řečeno, že
formáty 13x18, 18x24, 24x30 a 30x40 jsou všechny k dispozici. Následně jsem si objednal FOMA. Včera jsem (po týdnu!) obdržel zprávu, že přece jen nejsou všechny formáty k dispozici!
Je tedy Classic Polykaltton PE lesklý ve výše uvedených formátech ještě k dispozici?
S pozdravem
Volker Schulz
MirkoBoeddecker
Ahoj Volkere,
v současné době nemáme k dispozici žádný papír ve všech rozměrech.
Ani od Kodaku.
Dostáváme to po troškách, tuhle to, jindy ono, a vždycky je toho málo. Situace se mění každý den. Co platí dnes, může být už za hodinu vyřazeno.
Pokud opravdu potřebuješ všechny rozměry najednou, můžeme se pokusit sehnat Agfu. Prý někdy dodávají kompletní sortiment...
Další dodávka bude Vario Classic Baryt a trochu Vario Classic PE v matném provedení ve dvou formátech.
Foma dorazí také v příštích dnech, ale určitě zase jen polovina toho, co jsme objednali. Také nám dávají vědět až den před odesláním, co nakonec mohli dodat...
S pozdravem,
Mirko
MirkoBoeddecker
...pomalu se mi vrací první vzpomínky na dobu NDR... tak nějak si s tím nedostatkem poradíme ;-)
MirkoBoeddecker
Právě jsem se podíval: U Fomy chybí jen formát 18x24 lesklý – jinak je tam všechno.
Je to už 6 týdnů v nedodávce – příští týden by mělo něco dorazit.
S pozdravem,
Mirko
Gast
Teď trochu od papíru k filmu – jak to vypadá s těmi novými svitkovými filmy ADOX (víš, ty, co začínají na „I-“ a končí na „-lford“ a jsou v těch skvělých plastových krabičkách)? Jeden můj známý z Vídně si je chtěl právě objednat, tak jsem se k němu chtěl přidat, abych ušetřil na poštovném, ale dostal jsem odpověď, že ještě nejsou k dispozici...