dpc W kontekście aparatów Fotoman pojawiły się informacje, że firma FOTOIMPEX wprowadzi do oferty obiektywy marki Rodenstock. Na stronie internetowej Rodenstocka mowa jest już wyłącznie o okularach, a z innych źródeł dowiedziałem się, że firma Rodenstock już wiele lat temu zbyła swój dział zajmujący się produkcją obiektywów. Jeśli to prawda, to kto obecnie produkuje obiektywy Rodenstock? Jakie ceny zaobiektywów zaproponuje firma FOTOIMPEX? (...proszę o wyjaśnienie na przykładzie obiektywu o ogniskowej portretowej) Jeśli nie można jeszcze podać konkretnych informacji, to kiedy będzie to możliwe?
cfb_de Teraz nazywają się Linos. Co do tego, jak wygląda strona obiektywu w modelu , który oferuje Mirko, to oczywiście nie mam pojęcia :-) Pozdrawiam Franz
MirkoBoeddecker Model Grandagon N 75 jest już dostępny w katalogu w sekcji monitorów fotograficznych. Od ponad 10 lat sprzedajemy w naszym sklepie profesjonalne obiektywy marki Rodenstock. Ceną orientacyjną jest oczywiście cena katalogowa. Jak już wspomniałem, w zestawie z aparatem oferujemy ceny konkurencyjne. Mirko
dpc Dobrze. Innymi słowy: poza modelem Grandagon ceny nie zostały jeszcze ustalone. Kiedy warto ponownie pobrać katalog, a raczej kiedy pojawią się ceny pozostałych obiektywów?