harald Ahoj všichni, od dneška jsem novým členem, i když se tu už delší dobu pohybuji jako host. Mám jednu otázku. Už delší dobu vlastním fotoaparát Praktica BCA a nemám k němu návod k použití. Vím, že jako fotograf nepotřebujete žádný zvláštní návod, ale prostě s ním fotíte. Fotoaparát jsem už vyzkoušel s barevným filmem, některé snímky byly trochu podexponované. Teď bych ho chtěl použít i pro své budoucí černobílé snímky, které si hodlám vyvolávat ve vlastní laboratoři, kterou zatím nemám. Základní funkce jsem se dozvěděl z knihy o Praktice, ale tam byl tento model zmíněn jen krátce. Kde se dá sehnat pořádný návod a jaké zkušenosti mi můžete případně sdělit, nebo kde se o tom dá něco přečíst? Za jakoukoli odpověď vám budu vděčný. Přeji hezký večer. S pozdravem Harald.
cfb_de Ahoj Haralde, Můžeme ti pomoci... Stačí zadat do Googlu „Praktica BCA manual download“ a hned v prvním výsledku, po dvou či třech dalších kliknutích, najdeš návod online: Návod k BCA v angličtině Německý návod je možné zakoupit jako reprint u GFW (
harald Díky, Franti, ten anglický návod mi prozatím stačí. Kdyby však někdo znal podobný online zdroj s německými návody, bylo by to také skvělé. Měj se, Haralde. :(