Gast
Koupil jsem si sadu studiových světel ADOX ADOLIGHT 20. K tomu jsem si pořídil spirálovou žárovku ADOLIGHT
s denním světlem a potah na softbox ADOSOFT pro světla ADOLIGHT. A teď ten problém: Spirálová žárovka je příliš dlouhá, tj. vyčnívá z reflektoru. Kvůli tomu nemohu nasadit potah na softbox!
Otázka: Mohu softboxový návlek použít i s 250W halogenovou žárovkou? Nebo se návlek roztaví?
Má někdo zkušenosti s Adolight 20 a softboxovým návlekem? Potřebuji nutně pomoc.
Děkuji za vaši pomoc!
MirkoBoeddecker
Ahoj Martine,
bohužel je to pravda. Pro malé reflektory jsou vhodnější křemíkové halogenové žárovky nebo difuzní stínidlo.
Samozřejmě můžeš kryt používat s křemíkovými halogenovými žárovkami, ale vždy jen na krátkou dobu, jinak by se žárovka mohla přehřát.
Pokud nejsi závislý na denním světle, přinese stínidlo v kombinaci s výkonnější křemíkovou halogenovou žárovkou samozřejmě lepší výsledky.
S pozdravem,
Mirko
Gast
Neroztaví se sklovina, když použiji halogenovou žárovku s křemíkovou výplní?
MirkoBoeddecker
Jak již bylo řečeno: při nepřetržitém provozu by mohlo dojít k přehřátí.
O „roztavení“ zatím nebyly hlášeny žádné případy. Tyto výrobky jsou určeny k použití s halogenovými žárovkami.
S pozdravem,
Mirko
PS
Můj tip by stále zněl: vrať výrobek a pořiď si bílý stínidlo. Pokud chceš měkké světlo, tento výrobek není příliš vhodný. Zvyšuje hlavně rovnoměrnost, ale světelný kruh zůstává omezen na 20–30 cm (pro stínové osvětlení).
Pro stínové osvětlení musí být svítící plocha vždy větší než objekt.
Gast
Díky za tip.
Takže si ještě koupím halogenové žárovky (možná o něco slabší, 150 nebo 200 W) a ty výrobky vyzkouším. Asi si pak pořídím i stínidlo.
S pozdravem Martin ze Švýcarska
Gast
Mám za sebou dvouhodinové focení portrétů a lampy Adolight byly v nepřetržitém provozu. S halogenovou žárovkou uvnitř a difuzorem nasazeným. Fungovalo to naprosto bez problémů a světlo bylo přesně takové, jaké jsem chtěl.
Tyto lampy mají skvělý poměr ceny a výkonu.