Gast
Drogi Mirko,
Jestem zainteresowany tym nowym filmem, jeśli – zgodnie z obietnicą – jest to prosta i niezawodna klasyczna emulsja.
Czy jest on dostępny tutaj, w UE?
Tylko w formacie 4x5 cali, czy również w formatach 8x10 i 13x18 cm?
To mogłoby być naprawdę interesujące dla wszystkich alternatywnych procesów.
Dzięki,
Daniele :(
MirkoBoeddecker
Daniele,
mamy tu obecnie kilka rolek testowych.
Pierwsza dostawa jest już w drodze.
Jeśli klienci zaakceptują ten film, będziemy mogli stopniowo rozszerzyć ofertę o format 35 mm i inne formaty filmów płaskich.
Na razie naświetliłem tylko 120 rolek i film sprawdził się w większości wywoływaczy.
Nie jest tak ostry, czuły i rozciągliwy jak efke/ADOX, ale nadaje się do użytku i nie ma problemów, jakie mają niektóre inne „wesołe” filmy z niższej półki cenowej :( .
Niektórzy klienci z USA wypróbowali Classic 100 z Pyro i pierwsze wyniki były na tyle dobre, że zachęciły ich do drugiej rundy testów.
Mirko
ongarine
Dziękuję Mirko za odpowiedź.
W przyszłym miesiącu złożę zamówienie na filmy i byłbym wdzięczny, gdyby udało się dołączyć kilka rolek lub arkuszy Classic Eco 100 do wypróbowania.
Chcę przeprowadzić kilka testów z arkuszowymi filmami o czułości 100 ISO, wywoływanymi w wywoływaczach pirokatechinowych do aparatu otworkowego, a ten film mógłby się do tego dobrze nadać.
Będę Cię informował o wynikach tych testów.
Daniele
PS ClassicPan 200 ISO sprawdza się dobrze/doskonale w scenach o wysokim kontraście, ale nie jest zbyt dobry w przypadku niskiego kontrastu. :angry: