Gast
Cześć,
czy jest dostępny cienki papier fotograficzny?
Wydaje się, że obecnie wyraźnie dominują grubsze rodzaje papieru.
W katalogu nic nie znalazłem.
Dzięki, Jakob
Gast
Cześć,
Tak, są też cienkie papiery. Model Fomaspeed to najcieńszy papier PE, jaki znam. Nie mam pojęcia co do papierów barytowych, ale prawdopodobnie można się z grubsza kierować ich gramaturą (lżejszy = cieńszy).
Ciao, Micha
Gast
Cześć Jakob,
jest też papier Fomaspeed 412 na podkładzie 70 g. Nadaje się jako papier dokumentowy do „bezpośredniego oprawiania w książki”, poza tym jest taki sam jak model Variant.
Pozdrawiam
Martin
Gast
Poprawka:
Przepraszam, model 412 nie jest dostępny w wersji regulowanej, a jedynie w wersji standardowej. Zauważyłem, że zniknął z nowego katalogu, ale nadal jest na stronie internetowej.
Powtórzę więc standardową odpowiedź Mirko w takich sytuacjach:
„Zadzwoń i poproś”.
Pozdrawiam
Martin
MirkoBoeddecker
Tak, wszystko jest na stanie.
Cienki papier barytowy możemy sprowadzić, ale nie we wszystkich gramaturach i rodzajach wykończenia.
W sklepie mamy również „papier dla dzieci” przeznaczony dla przedszkoli i szkół.
Ma on wymiary 7 x 10 cm, standardową gradację, błyszczącą powierzchnię i jest dostępny w wersji o gramaturze papieru lub kartonu.
Cena za opakowanie zawierające 100 arkuszy: 3,00 / 3,48 EUR
Mirko
Gast
dziękuję za odpowiedzi
czy macie więc na stanie papier Fomaspeed 412 na podkładzie 70 g?
czy gdzieś można znaleźć ceny?
i co sprawia, że „papier przedszkolny” jest tak tani, poza rozmiarem?
Jakob
MirkoBoeddecker
Fomaspeed 412: ok. 20% droższy od zwykłego Fomaspeedu.
Papier dla dzieci: to produkt z resztek cięcia. Czyli taki, który powstaje z odpadów po cięciu większych formatów.
Nie ma to jednak żadnego znaczenia pod względem jakości. W końcu papier fotograficzny jumbo to nie krowa :rolleyes:
gerrikruppi
Cześć,
Gdzie mogę zamówić ten cienki papier fotograficzny? Czy możesz mi pomóc? Potrzebuję adresu do złożenia zamówienia. Proszę o przesłanie go na adres: (adres e-mail usunięty ze względu na ryzyko spamu)