IMFotograph
Ahoj Mirco,
právě jsem obdržel váš krásný nový katalog. Gratuluji.
Co se týče vašich filmů CHM: jedná se o levnější verzi filmů FP4 a HP5,
nebo jde o zcela nový film?
Trochu mi vadí, že se některé levné ceny změnily na drahé.
Nabídka je ale široká a stále máte nejlepší katalog.
S pozdravem Frank
MirkoBoeddecker
Ahoj Franku,
děkuji za pochvalu.
Máš na mysli filmy ADOX CHM?
Jsou to nástupci filmů ORWO, které již nejsou k dostání.
Jejich fotografické vlastnosti jsou srovnatelné s filmy FP4 a HP5 ;)
Novinkou je, že nyní vyrábíme i svitkový film.
Co se týče cen, trochu se divím, protože mezi starým a novým katalogem nedošlo v našem celém vlastním sortimentu k jediné cenové změně (u Fomaspeed Variant jde o jasnou tiskovou chybu, kdy byly zaměněny balení po 25 listech za balení po 100 listech – a letní ceny samozřejmě na podzim vypršely). U značkových produktů, u kterých jsme od výrobců obdrželi oznámení o zvýšení cen, jsme samozřejmě museli ceny upravit.
To ale nemá nic společného s katalogem. Jedná se pouze o časovou shodu mezi datem vydání a veletrhem Photokina. Před veletrhem samozřejmě všichni ještě jednou vytisknou nové ceníky. To by tedy stejně bylo nutné. V některých případech jsme dokonce několik týdnů prodávali pod nákupní cenou. To samozřejmě nemá být.
Katalog jsme v průběhu minulého roku kousek po kousku vytvořili vlastními silami. Nestálo nás to tedy „nic“ navíc. Fotky, texty a layout jsou moje – pravopisné chyby také :blink:
Základní layout navrhla Anja. Ještě jednou muchas gracias, Anjo!!
Kromě toho jsou nyní na trhu některé produkty v nové a vylepšené variantě.
Mají větší kapacitu a jsou proto přirozeně o něco dražší než jejich předchůdci. Celkově jsou ale dokonce levnější (počítáno na litr roztoku).
Pokud máte s konkrétním produktem problém s cenou, budeme rádi, když nám to sdělíte (nejlépe zde na fóru), místo toho, abyste si prostě koupili jiný produkt od konkurence (to teď nikomu nenaznačuji – je to jen naše interní noční můra). Často se dá něco udělat po domluvě s příslušným výrobcem. Snažím se sice dávat pozor, aby se něco takového nestalo, ale samozřejmě nemůžu vždycky všechno postřehnout.
Mirko