IMFotograph
Cześć, Mirco,
Właśnie otrzymałem wasz piękny nowy katalog. Gratulacje.
Jeśli chodzi o wasze filmy CHM: czy to tańsze wersje modeli FP4 i HP 5,
czy też zupełnie nowy film?
Trochę mnie martwi, że niektóre niskie ceny zamieniły się w wysokie.
Ale oferta jest bogata i nadal macie najlepszy katalog.
Pozdrawiam, Frank
MirkoBoeddecker
Cześć Frank,
Dzięki za komplement.
Masz na myśli filmy ADOX CHM?
To następcy filmów ORWO, które nie są już dostępne.
Ich właściwości fotograficzne są porównywalne z filmami FP4 i HP5 ;)
Nowością jest to, że produkujemy teraz również materiały filmowe zwojowe.
Jeśli chodzi o ceny, to trochę się dziwię, bo między starym a nowym katalogiem w całym naszym asortymencie nie wprowadzono ani jednej zmiany cenowej (w przypadku Fomaspeed Variant to ewidentna pomyłka drukarska – pomylono opakowania 25-arkuszowe z 100-arkuszowymi – a ceny letnie oczywiście wygasły jesienią). W przypadku produktów markowych, gdzie otrzymaliśmy od producentów podwyżki cen, musieliśmy oczywiście dostosować ceny.
Ale to nie ma nic wspólnego z katalogiem. Tylko z zbieżnością terminu wydania i targów Photokina. Przed targami wszyscy oczywiście drukują jeszcze raz nowe cenniki. To i tak byłoby konieczne. Czasami sprzedawaliśmy nawet przez kilka tygodni poniżej kosztów własnych. Oczywiście nie powinno tak być.
Katalog był tworzony przez ostatni rok krok po kroku własnymi siłami. Nie kosztowało nas to więc „nic” dodatkowo. Zdjęcia, teksty i layout są moje – błędy ortograficzne też :blink:
Podstawowy layout zaprojektowała Anja. Jeszcze raz muchas gracias, Anja!!
Ponadto niektóre produkty są teraz dostępne na rynku w nowej i ulepszonej wersji.
Mają one większą pojemność i są oczywiście nieco droższe od poprzedników. Ogólnie jednak są nawet tańsze (w przeliczeniu na litr roztworu).
Jeśli macie problem z ceną konkretnego produktu, będziemy wdzięczni za informację (najlepiej tutaj, na forum), zamiast po prostu kupować inny produkt od konkurencji (nie chcę nikogo o to oskarżać – to tylko nasz wewnętrzny strach). Często można coś zrobić w porozumieniu z danym producentem. Chociaż mam oczy i uszy szeroko otwarte, aby coś takiego się nie wydarzyło, to oczywiście nie zawsze wszystko mi się udaje wychwycić.
Mirko