dbstw
Ahoj všichni,
chtěl bych si vyrobit kontrastní masky pro Ilfochromové zvětšeniny. Abych si filtrování trochu usnadnil, rád bych použil průhlednou kontrastní masku.
Můj první pokus s MacoORT25c nedopadl tak špatně, maska se povedla docela dobře, ale ten čirý svitkový film dělá čest svému jménu (nedá se ho vyrovnat, už je to týden, co je pod tlakem). Ani montáž pro expozici není triviální, protože se film opravdu ukazuje jako tvrdohlavý.
Které ploché filmy (ortochromatické nebo panchromatické) nejsou zabarvené? Citlivost by měla být max. 100 ASA. Kdysi existoval film Kodak Pan Masking, ale to už je tak dávno, že to ani není pravda.
S pozdravem
Th.
MirkoBoeddecker
Proč prostě nevyzkoušíš Maco ORT 25 jako plochý film?
Nebo si u nás pořiď levnější variantu v neutrálním balení.
Mirko
dbstw
Mirko, -
moc děkuji. Problémem je cena nejmenšího balení (100 € za 100 listů). Viděl jsem,
že nabízíte FP4+ jako plochý film v baleních po 25 listech. Je ten film čirý?
Ještě jedna věc, která mi není zcela jasná: Vadí, že je maskovací film senzibilizován ortochromaticky
?
S pozdravem
Th.
MirkoBoeddecker
Máme na skladě ortochromatický plochý film 25 ASA, který dodáváme na objednávku.
9x12 cm, 100 listů, cca 10–12 €
Výhoda: Můžeš ho vyvolávat v misce pod červeným světlem.
S pozdravem,
Mirko
Jmenuje se F05 nebo FN52
Mimochodem, máme ještě dvě role FN 52 pro velká displeje, pokud by měl někdo zájem.
cfb_de
Ahoj Mirko,
je to k dostání i ve formátu 13x18?
S pozdravem
Franz
MirkoBoeddecker
Ano, samozřejmě, ve všech velikostech.
Ale pro laboratoř to není na focení.
Zbytky materiálu ORWO zabalené v hezkých krabičkách.
Tento film je tak skvělý a tak odolný, že se nemůže zkazit.
cfb_de
Všechno se dá vyřešit. Cena? Asi ASA? Jsou ty krabičky opravdu hezké?
S pozdravem
Franz
Gast
Když už jsme u toho měkčení,
dalo by se to použít k přenosu u kontaktních technik, jako je cyanotypie? A pokud ano, jaké rozměry kromě 13x18 máte k dispozici?
S pozdravem Sven.
MirkoBoeddecker
Sve, Franti,
materiál se dodává v rolích a je k dispozici v jakékoli velikosti.
K kopírování se díky své jemné gradaci nejlépe hodí film Genius, ale samozřejmě lze vyváženě vyvolat a použít i FO5 nebo NP52.
Krabice jsou v pořádku, ale nijak zvlášť hezké. To jsem myslel spíš jako vtip.
S pozdravem
Mirko
Gast
Ahoj Mirko,
zbývají už jen moje dvě otázky ohledně přibližné citlivosti a ceny... Ach ano, o 25 ASA jsi už psal.
S těmi krabičkami jsem to viděl stejně jako ty :-)
S pozdravem,
Franz
Gast
... a možná i odběrové množství. Myslím, že když už se zabýváš řezáním na míru, potřebuješ určitý objem, aby se to vyplatilo. Nebo ne?
S pozdravem Sven.
MirkoBoeddecker
Balení po 10 listech jsou realizovatelná.
Musíte počítat s tím, že budou o 1,50–2,50 € dražší než balení po 50 listech (tedy samozřejmě po přepočtu na jeden list a pak k tomu ještě 2,50 € za celé balení) kvůli obálce, sáčku atd.
Mirko
Urnes
Ahoj Mirko,
takže pokud jsem to správně spočítal, vychází nám to na 40 x 50 cm za cenu 1,60–2,00 eura za list plus 2,50 za tu hezkou krabičku a sáček... ach, a nesmím zapomenout na mezivrstvy :(
Skvělé, tak mi ještě někdo poraďte, jak ten film „změkčit“ nebo ho vyvolat „vyrovnávacím“ způsobem. A já se zamyslím, jestli chci rozměr 40 x 50, nebo jestli mi nestačí i 30 x 40.
Zdravím, Sven.