Gast
Mirko,
právě jsem se dočetl, že teď spolupracujete se společností Retrographic – distribuují pouze vaše produkty, nebo i naopak? Ty zřejmě dost staromódní papíry Slavich by mohly být zajímavé pro lith-print, zejména Bromportrait...
Roman
MirkoBoeddecker
Romane,
o Slavichu jsem se už tu a tam zmínil.
Zásadně se mi nezdá smysluplné zařazovat do sortimentu další barytový papír s chladnou černou.
Máme už Fomabrom, Vario Classic, Polykaltton, Ilford, Kodak, Agfa a další.
Každý má ve svém sortimentu papír s chladnou černou barvou, s Vario a pevnou gradací, a všechny se prodávají jen pomalu.
To, co trhu v současné době chybí, jsou brilantní Polywarmton papíry (např. od Forte nebo Ilford). Ale ani v tomto ohledu Slavich nemá co nabídnout.
U Retro už také téměř nejsou na skladě žádné formáty a gradace...
Zapůjčíte nám těch 10 000 EUR, které potřebujeme, abychom mohli sortiment rozumně skladovat a nabízet? B)
V současné době potřebujeme opravdu každý cent, abychom mohli pomoci Forte.
Pokud Retro znovu objedná, přidáme se. Kromě toho můžete vše, co je u Retro k dispozici, zakoupit přes nás.
To je jasné. ;)
Mirko
Gast
Ahoj,
nebyl by Kentmere vhodný pro takový papír s teplým tónem? Kentona prý docela dobře konkuruje papíru Record Rapid. Nebo jste už náhodou „prozkoumali“ řadu Azomures a Fohar na takovém papíře?
Roland
MirkoBoeddecker
Rolande,
Azomures už neexistuje. Vyrábějí už jen hnojiva.
Jistě existují i jiné alternativy k Forte, ale žádná se mu opravdu nevyrovná.
Navíc je Kentmere podstatně dražší.
Fohar má, pokud vím, něco podobného (měl) jen v pevné gradaci.
Budeme se snažit nabídnout vám alternativu, pokud se Forte warmton vyprodá – a (zatím) nepřijde žádný nový, ale byl bych raději, kdyby co nejvíce z vás zůstalo u Forte. Čím větší poptávku nyní dokážete vytvořit, tím je pravděpodobnější, že „správce“ řekne, že budeme pokračovat.
Mirko
Gast
Ahoj,
proč by měl být Kentmere tak drahý? Fotografický papír je stejně docela levný a pokud se nemýlím, cenově se to vyrovná Ilfordu, což bych zvládl. Spíš mi chybí čas a asi brzy i fotografický papír podle mého vkusu než peníze na zvětšovací přístroj.
Pokud by Fohar, moje bulharština je bohužel příliš skromná na to, abych rozluštil jejich domovskou stránku, měl takový papír s teplými tóny a pevnou gradací, jak je pak možné, že se vyrábí jako náhrada za Fortezo nebo se nabízí v originálních baleních?
Samozřejmě jsem s papíry Forte spokojený, ale pokud by už opravdu žádné nebyly, je třeba hledat alternativu.
A tam bych rád měl klasický pevně gradovaný papír s teplým tónem a barytovým nosičem, protože Fomabrom se nehodí pro každý typ snímku (krajiny a portréty jsou s ním pokryty jen velmi skromně).
Roland
PS: Mnohokrát děkuji, že se ještě někdo věnuje našemu koníčku a ne všichni přecházejí na digitál.
Gast
Ahoj,
teď ještě jedna možná docela hloupá otázka: z čeho to vyplývá? Azomures už nevyrábí fotomateriál, podíval jsem se podrobně na jejich domovskou stránku a našel jsem tam nadpis „photosensitive materials“ spolu s nápisem „under construction“ v hezké grafice, což podle mého názoru znamená, že příslušná webová stránka ještě není hotová, ale nemohu z toho vyvodit, že už nevyrábějí fotomateriál.
Roland