Gast
Přemýšlím, jestli si mám filmy vyvolávat sám! Ale vyplatí se to, když nafotím jen 5–6 filmů za měsíc? A s jakými náklady na chemikálie se musím počítat? Právě začínám s analogovou fotografií a pokud někdo zná nějakou dobrou knihu s mnoha obrázky, která by mi to vysvětlila, moc by mi to pomohlo. Díky předem!!
fotohuisrovo
V případě vyvolání filmu C41 (barevný negativ): 0,75 € za film
V případě černobílého filmu: 0,20 € až 0,35 € za film
Tato cena zahrnuje pouze chemikálie.
6 filmů za měsíc se určitě vyplatí, kromě lepší kvality, žádného škrábance a dalších vad, filmů, které se mohou ztratit atd.
S pozdravem,
Fotohuis RoVo
Robert Vonk
Gast
Díky za rychlou odpověď!!
A kde se dá koupit chemikálie, zatím jen na vyvolávání barevných fotek!! V každém fotobutu?
MirkoBoeddecker
No, něco takového si u nás samozřejmě můžeš koupit www.FOTOIMPEX.de
Ale vyvolávání barevných fotografií není tak jednoduché jako černobílých a z čistě finančního hlediska je to určitě spíš neatraktivní.
Mělo by jít hlavně o kvalitu a radost z toho, jinak je poukaz na vyvolání od Saturnu levnější volbou.
Mirko
Gast
@Saturn
Na fotce jsou dokonce vidět i pruhy...
To je super, co?
Micha
Gast
S jakými náklady se asi tak dá počítat u vyvolávání barevných fotek? Abych měl nějakou představu, a jaké roztoky k tomu budu potřebovat? Trochu jsem se na to díval na internetu a najde se toho spousta, ale ne vždy je tam uvedeno, co je potřeba a co ne!! :ph34r: Zajímalo by mě to jak pro černobílé, tak pro barevné fotky! Díky
MirkoBoeddecker
@ Micha: Je to prostě levné...
@ Compiman: Prohlédl sis už příslušné stránky v našem katalogu?
http://www.fotoimpex.de/catalogus_novus_impexus.pdf
Gast
Ne, ještě ne, ale teď jsem si to stáhl a v klidu se na to podívám. Díky