Astrid
Dobrý den,
hledám vícevrstvé fóliové filtry do filtrační zásuvky mého zvětšovacího přístroje Homrich 13x18. Zásuvka má rozměry přibližně 20 x 25 cm (musím to ještě přesně změřit).
Dá se něco takového sehnat?
Děkuji a s pozdravem, Astrid
Gast
Ahoj Astrid,
o filtrech této velikosti jsem ještě nikdy a nikde neslyšel. Alternativou by bylo použití filtrů pod objektivem; nemusíš se obávat zhoršení obrazové kvality. Navíc je provádění dělených expozic jednodušší, protože filtry lze vyměňovat bez otřesů.
S pozdravem
Ferdinand
MirkoBoeddecker
Astrid,
Pro takové případy nabízíme filtrační fólie k vlastnímu ořezání.
Jedná se o poněkud exkluzivní speciální produkt, který musíme také dokupovat – proto si prosím nestěžuj na cenu.
Výchozí rozměr je 50 x 60 cm, cena je 33,00 € za fólii.
K dispozici je všech 5 stupňů.
Alternativa: Jak je popsáno výše, použijte filtr pod objektivem.
V tom případě vám postačí naše kompletní sada za 9 €.
S pozdravem
Mirko
Astrid
Ahoj Mirko a Ferdinande,
nejprve vám děkuji za tip. Filtrační fólie jsem v katalogu našla. Existuje k nim také něco jako držák na fóliové filtry?
Děkuji a pozdravuji
Astrid.
MirkoBoeddecker
Astrid,
tuto sadu s držákem nabízí Ilford, ale je dost drahá.
V podstatě se ale jedná jen o běžné fólie nějak nasazené do plastového rámečku.
Navíc je její průměr (150 mm) pro některé objektivy s dlouhou ohniskovou vzdáleností a vysokou světelností příliš malý.
Nejlepší bude, když si něco vyrobíš sám nebo využiješ (snad) existující červený filtr k jinému účelu.
S pozdravem
Mirko
Gast
Hm... pokud vím, fólie z „běžné“ sady Ilford Multigrade Filterset se dají také sestříhat... myslím, že by to mělo stát asi 30 eur (za všechny gradace dohromady, ne za každou fólii zvlášť)
MirkoBoeddecker
Stefane,
ale nemají rozměry 20 x 25 cm!!
Malá sada k vlastnímu řezání u nás stojí také jen 9 EUR....
Pak je tu ještě jedna pro rozměry 15 x 15 cm, také těsně pod 30 EUR.
Zmíněné fóliové listy mají rozměry 50 x 60 (!) cm.
Z toho se dá vyrobit několik sad o rozměrech 9 x 9 cm....
S pozdravem
Mirko
Gast
Ahoj
Hm, pokud se nemýlím, ty malé filtry Multigrade v novém katalogu zřejmě nejsou – chápu to správně, že je přesto máte (za cenu kolem 9 €)? S pozdravem
Mathias
MirkoBoeddecker
Mathiasi,
v novém katalogu není uvedeno mnoho věcí, které jsou přesto k dispozici.
Co se týče filtrů, do poslední chvíle jsme od výrobce nedostali jednoznačnou odpověď ohledně dostupnosti větších filtrů.
Tato stránka proto bude dokončena až po veletrhu Photokina.
V katalogu již nejsou uvedeny ani doplňky pro starší modely Meos, ale jsou k dispozici.
Fomaspeed s pevnou gradací a Fomatone PE jsou také nadále k dispozici, ale na veletrhu musíme nyní definitivně vyjasnit, v jakých velikostech, gradacích a povrchových úpravách. I tyto stránky budou doplněny později.
Nejlepší je vždy zavolat a zeptat se.
S pozdravem
Mirko
MirkoBoeddecker
Dnes jsme se dohodli: Budou k dispozici sady filtrů o rozměrech 25 x 25 cm!
Za přijatelnou cenu.
Mirko
Gast
moje chyba... nějak mi ta velikost unikla :-)
Velikost Stefan
Astrid
Dnes jsme se dohodli: Budou k dispozici sady filtrů o rozměrech 25 x 25 cm!
Za přijatelnou cenu.
Mirko
Ahoj Mirko,
1. Je již známo, kdy budou tyto sady k dispozici?
2. Budou tyto sady 25 x 25 obsahovat pouze celé stupně, nebo i poloviční?
Do té doby jsem si chtěl vystačit s malými filtry 9 x 9. V novém katalogu je sada Paterson s mezistupni. V zásilkové službě mi řekli, že už není k dispozici. Proč se ta sada poprvé objevila v katalogu a pak už není k dispozici?
Díky a pozdravy
Astrid
PS: Patersonova myčka dorazila. Ještě jednou díky za tvé tipy a informace!
cfb_de
Ahoj Astrid,
buď se zásilka ztratila někde mezi kuřaty, nebo je katalog o pár dní napřed...
Tak to asi bude. Ber to s nadhledem. Co Mirko slíbí, to taky dodrží. A pokud ne, přizná to.
S pozdravem,
Franz
MirkoBoeddecker
Ahoj Astrid,
strýček Paterson mi na veletrhu Photokina slíbil, že tuto sadu můžeme zařadit do příští dodávky.
Už si přesně nevzpomínám, proč jsme ji minule nezařadili.
Buď byla příliš drahá, nebo v té době nebyla k dispozici.
Teď je každopádně k dispozici a cena je také v pořádku, takže jsme ji zařadili.
Dokud však zboží není na regálech (princip „vidět, cítit, slyšet, čichat, ochutnat“), může se stát, že někteří pracovníci expedice budou existenci této nabídky popírat...
Počítám s přechodným obdobím asi 3–4 týdnů.
Sady o rozměrech 25 x 25 cm ještě chvíli potrvá. Nejdřív se musí zalít surové nosiče atd. Zatím je vyjasněna pouze principální dostupnost za kalkulační cenu.
S pozdravem
Mirko