MirkoBoeddecker
Vážení účastníci fóra,
vzhledem k nárůstu anonymních příspěvků na různých jiných fórech jsme se rozhodli zvolit pro naše malé, ale kvalitní fórum o analogové technice poněkud uzavřenější formu.
Než budete moci odpovídat nebo zveřejňovat příspěvky, bude fórum v budoucnu vyžadovat, abyste byli přihlášeni.
Tím se zabrání anonymním příspěvkům a možným záměnám (např. zveřejňování příspěvků jednou osobou pod různými jmény).
Zveřejňování příspěvků je i nadále volné pro každého a velmi nás potěší každý konstruktivní příspěvek.
Proces registrace je hračka. Ověřuje se pouze platnost e-mailové adresy a celý proces trvá jen několik vteřin.
Samozřejmě nedochází k žádnému předávání ani jinému využití e-mailových adres ze strany fóra.
Číst příspěvky na fóru můžete samozřejmě i nadále bez registrace nebo přihlášení.
Mirko
cfb_de
Ahoj Mirko,
tak to tu v budoucnu budu psát méně. Z práce se nemůžu přihlásit kvůli tamějším bezpečnostním nastavením.
A večer většinou nemám moc chuť číst fórum podruhé.
Spíš jsem doufal, že se tu podaří dodržovat disciplínu stejně dobře jako na fóru konkurence.
S pozdravem,
Franz
Niall
Ahoj,
Mohl by někdo přeložit Mirkovu zprávu výše ohledně fór!!!
Niall
MirkoBoeddecker
@ Franz,
to ale na fóru konkurence nedělá!
Ta věc s bezpečnostními nastaveními v práci je samozřejmě zajímavý bod. Na to jsem nepomyslel.
Co přesně ta nastavení vlastně zakazují??
Zkusil jsi to někdy?
Pozdravy
Mirko
PS: Jinak mi svůj příspěvek prostě pošli e-mailem. Já ho pak nahraju :lol:
@ Niall,
jak vidím, už jsi přišel na to, co je nového, protože ses přihlásil, abys mohl tento příspěvek zveřejnit. To je vše, co požadujeme. Přihlas se před zveřejněním příspěvku, aby se zabránilo dvojímu zveřejňování pod různými jmény jedním uživatelem.
Mirko
Niall
.......Přesně tak, Mirko!! Měl jsem pocit, že je tu něco jinak, když jsem se pokoušel něco zveřejnit. Díky!!!
Niall
cfb_de
Ahoj Mirko,
myslím si, že to na fóru o konkurenci funguje docela dobře. Když to porovnám s jinými fóry (např. fc)... Raději to nechme být.
Tón je v pořádku, lidé se k sobě chovají přátelsky a ohleduplně, odpovídá se i na „hloupé“ otázky, a to třeba jen odkazem na vyhledávací funkci (která by tam dokázala odpovědět na téměř všechny standardní otázky; bohužel mnoho uživatelů není schopno formulovat vyhledávací dotaz tak, aby byl použitelný).
Nebo máš na mysli ten nedávný vlákno s více než 200 příspěvky? Na tom jsem se přece jen trochu podílel. Když tam začne nějaký takový trollík, pár stálých uživatelů si mezi sebou zavolá, napíše si e-mail a ten trollí přispěvatel (ani to vlastně nebyl, trollové se ozývají jen jednou) je zaměstnán. To jsem tam s velkým úsměvem rád převzal :-)
Můj problém v práci je následující: přijímání cookies je povoleno pouze u vybraných stránek. S tím se nemůžu přihlásit.
Jelikož pracujeme v centrálně spravovaném prostředí, nemůžu vás tam tak snadno nechat odblokovat.
Na „příspěvek e-mailem“ se mi upřímně řečeno nechce. Takže asi budu psát méně.
S pozdravem,
Franz
Gast
Myslím, že je to velmi dobré opatření. Tak už mi nebude možné podsouvat každou hloupost.
S pozdravem
Ferdinand
MirkoBoeddecker
Franzi,
jsi si jistý, že se musíš přihlásit tím, že sníš sušenku?
Pokud jsem to správně pochopil, potřebuješ to jen pro funkci „zůstat přihlášený, dokud jsem u tohoto počítače“.
Dnes v noci se na ty skripty podívám.
Ten software jsem koupil – sám jsem ho nenaprogramoval – takže to z hlavy říct nedokážu.
Jinak to prosím zkus a nabízené sušenky odmítni.
Pokud by tento problém měli i další uživatelé, celé to znovu zvážíme.
Koneckonců by užitek měl vždy stát v poměru k vynaloženému úsilí.
Žádné další příspěvky pak sice znamenají i žádné duplicitní příspěvky...... :lol:
Mirko
cfb_de
Ahoj Mirko,
samozřejmě si tím nejsem úplně jistý. Ale stejné chování pozoruji, když tady doma nastavím svůj starý Netrape tak, aby nepřijímal soubory cookie.
Může to být také způsobeno jinými moderními jazyky, proxy nebo bělokřídlým supem. V práci bohužel nemám možnost zkontrolovat, co všechno tam bylo „přizpůsobeno“. To je velká nevýhoda, když je zadavatel velkým zákazníkem této firmy z Redmondu.
Proto také nemám možnost nabízené soubory cookie s díky odmítnout.
S pozdravem,
Franz
micha
@Mirko
Bohužel si s tím dáš pořádně zabrat. Bez cookie se nepřihlásíš. Nějak se přece musí řešit ID relace. Software fóra je v podstatě podobný. Ať už za ním stojí jakákoli organizace.
Mně se to taky moc nelíbí. Občas máš prostě jen pár minut času, nebo prostě nemáš chuť na 20 kliknutí myší...
@Franz
jak to vlastně vypadá s tvým vlastnoručně vyrobeným 8x10? To by mě docela zajímalo.
Micha