Gast
S hrůzou jsem se dočetl, že teď necháváte balíčky přepravovat společností UPS. Je možné za příplatek i nadále využívat starou dobrou poštu? S UPS mám samé špatné zkušenosti. Pokud mě nikdo nezastihne, nezanechají mi oznamovací lístek, a až po druhém pokusu (logicky!) si pak věci můžu vyzvednout ve skladu 20 km daleko. To je pak trochu otravné. A DHL to přece zvládlo za 1–2 dny, ne??
S pozdravem
Roland
cfb_de
To je pravda, to je nevýhoda UPS. S GLS jsem spokojenější: tam si lze sjednat jakousi „všeobecnou plnou moc“ a v případě, že nejsem doma, zásilku automaticky doručí sousedovi.
A nemělo by to být dražší než UPS (pošta je pro podnikatele bohužel už neúnosně drahá).
S pozdravem,
Franz
Gast
>> Pošta je pro podnikatele bohužel už dnes neúnosně drahá
Přesně o to bohužel jde. Proto by bylo fajn, kdybychom si za příplatek mohli nechat doručovat zásilky přes DHL. Protože u mě se 20 km jízdy (tam a zpět 40 km, v závislosti na dopravě až 1,5 hodiny) prostě nevyplatí. A na poště si to můžu pohodlně vyzvednout od 9 do 20 hodin, i v sobotu.
MirkoBoeddecker
Rolande,
svůj balík můžeš sledovat elektronicky u UPS.
Pokud nám poskytneš svou e-mailovou adresu, můžeme zařídit, abys byl informován o každém kroku, kterým tvůj balík prochází, a sám si mohl zvolit, v který den má být doručen (přes internet).
Pošta nám zvýšila ceny za vnitrostátní zásilky téměř o 80 % a ceny za zásilky do Rakouska, Nizozemska atd. až o 500 %.
Stáli jsme před rozhodnutím, zda zcela ukončit zasílání po celé Evropě, nebo změnit přepravce.
Bohužel v takovém případě platí buď všechno, nebo nic, protože u UPS samozřejmě nebudeme platit ceníkové ceny (dříve jsme to u Pošty také nedělali, ale nějací chytříci z vedení obecně zakázali zaměstnancům od dubna 2004 sjednávat speciální podmínky pro odesílatele, kteří jsou menší než Quelle...).
Kromě toho pošta v nejbližší době ruší vyzvedávání zásilek na přepážce (alespoň nám to bylo sděleno loni).
Tady v Berlíně už bylo mnoho poštovních úřadů přeměněno na pobočky McPaper bez balíkových schránek.
Teď musíme jezdit až do Weddingu, abychom si vyzvedli balíky a doporučené zásilky, i když na Rosenthaler Platz je hned pobočka pošty – pardon, McPaper...
Zatím se nevrátil ani jeden balík od UPS.
Poštovní balíky bez oznámení o doručení opravdu nebyly žádnou výjimkou... :(
Myslím, že s novou možností, kdy si jako zákazníci můžete zásilky sledovat sami, to bude určitě fungovat lépe než dříve.
Můžeme také cíleně nahlásit jednotlivé problémové případy (např. nevložená oznámenka) prostřednictvím našeho kontaktního pracovníka UPS. Pokud by se skutečně vyskytly komplikace, jako že zásilky nejsou doručeny nebo skončí ve skladu bez pokusu o doručení: dejte nám vědět a my se postaráme, aby se to neopakovalo.
S pozdravem
Mirko
Gast
Mirko, díky za vysvětlení.
> Pokud nám poskytneš svou e-mailovou adresu, můžeme zařídit, abys byl informován o každém kroku, kterým tvůj balík prochází, a sám si můžeš zvolit, v který den má být doručen (přes internet).
Právě jsem se podíval na web UPS a nikde jsem nenašel žádné informace o dnech doručení ani o možných časech. Také jsem se sem nedávno přistěhoval a nevím, kde se nachází místní depo. Poslal jsem teď e-mail UPS a jsem zvědavý, jestli dostanu odpověď. Sobota asi nepřichází v úvahu, že?
> Poštovní balíčky bez oznámení o doručení opravdu nebyly žádnou výjimkou...
To je samozřejmě pravda. Stávalo se také, že oznamovací lístek byl v schránce až o několik dní později, protože se k ní nedalo dostat (viz níže).
Škoda, že svým zákazníkům nenabízíš možnost DHL (jako např. Phototec v Hattingenu). Pro svobodného člověka, jako jsem já, který pracuje většinou od 7:30 do 18:00 a nechce obcházet sousedy kvůli převzetí zásilky, navíc bydlí v domě, kde jsou schránky za zamčenými vstupními dveřmi, takže pro UPS, GLS ani DPD, a proto většinou nedostávám ani oznámení o doručení, mi nezbývá než jet do depa (v jakých časech?). Zbývají tedy jen alternativy: oženit se, nechat ženu doma nebo nakupovat jinde.
Opravdu škoda.
S pozdravem, Roland.
MirkoBoeddecker
Rolande,
klíčová věta zní: I pošta ruší možnost vyzvednutí balíků na přepážce.
Doručování v sobotu je u UPS možné – je však zpoplatněno.
Nemůžeš sledovat zásilku, pokud jsme ti žádný balík neposlali. S kódem však můžeš jak telefonicky, tak přes internet 24 hodin denně sledovat stav zásilky a domluvit doručení sousedům atd. nebo v určitý čas.
Zásilkový lístek je tedy vlastně zbytečný.
Zítra se u UPS zeptám na doručování v sobotu.
Kdyby šlo, aby ti zásilky doručovali jen v sobotu – pomohlo by to?
S pozdravem
Mirko
PS: Pošta si účtuje 7,50 € za vyzvednutí zásilky u firemních zákazníků. Teď už můžeme nanejvýš jít k přepážce a nalepit na ni známku Freeway. Problém: Nejbližší pošta s přepážkou pro zásilky je vzdálená 35 minut jízdy a nikde tam nejsou parkovací místa.
Gast
Hele, Rolande,
nemáš možnost nechat si objednané zboží poslat do práce?
Ve firmě, kde pracuju, to funguje skvěle... dokonce i DHL je najednou docela spolehlivá. Jestli to není tím názvem firmy v adrese? :(
S pozdravem
Carsten M.
Gast
Ahoj,
nikdy bych neřekl, že to někdy řeknu, ale chci zpátky Německou federální poštu.
Vlastně mělo být všechno rychlejší, lepší a levnější, ale levnější to není, rychlejší to skoro není a lepší to rozhodně není, stát pořád vyplácí obrovské dotace.
Stalo se to, že zavřely nespočet poštovních úřadů, je čím dál méně poštovních schránek a pošťáci už ani nenosí elegantní uniformy (to je obzvlášť důležité!!! to nejlepší na Bundespost vůbec).
Ještě že já (u FOTOIMPEXu) nejsem závislý na objednávkách, jen ten obchod nezavírejte!
Werner
MirkoBoeddecker
Ahoj Wernere,
neměj obavy – obchod nezavřeme :(
Ani zasílání samozřejmě ne. S UPS jsme to důkladně zvážili – téměř tři měsíce jsme vyjednávali a porovnávali nabídky a nakonec jsme se záměrně nerozhodli pro nejlevnějšího poskytovatele, ale pro toho, který nabídl celkově nejlepší služby.
UPS doručuje za férové podmínky po celé Evropě a za srovnatelné podmínky jako DHL v Německu, ale rychleji a s lepší sledovatelností zásilky.
Kromě toho jsou peníze za dobírku na účtu okamžitě a ne až po týdnech, jako je tomu u Pošty.
Co se týče uniforem, zaměstnanci UPS jsou podle mě mnohem stylovější než ti v nových polo tričkách DHL v barvě citronového motýla :P
Přesto: staré ceny u pošty a zaručený odběr na přepážce i v budoucnu – a my se okamžitě vrátíme zpět!
S pozdravem
Mirko
Gast
Dobrý den,
Gast
Ahoj,
to byl jen výstřelek, samozřejmě budu rád, když budu moct v obchodě dál nakupovat.
Ještě krátce: to s těmi uniformami jsem samozřejmě nemyslel úplně vážně, i když uniformy spolkové pošty z 50. let působily v posledních dnech před privatizací docela roztomile nostalgicky.
Werner
Gast
Ahoj,
teprve teď si uvědomuji, že jsme se špatně pochopili. Nemyslel jsem tím, že byste měli znovu využívat tu katastrofální Deutsche Post, ale že bych rád měl zpět naši starou „Deutsche Bundespost“, takovou, jaká byla před privatizací.
Stará pošta sice nebyla nijak zvlášť vstřícná k zákazníkům, ale od té doby, co je soukromá, to ještě vylepšila.
Werner
Gast
Mirko, pokud je to v sobotu možné a dá se to na webu vybrat a pak to i funguje, je to aspoň něco. Chápu, že pro vás samozřejmě není přijatelné jet kvůli balíku 45 minut a pak ještě zaplatit výrazně víc. To je prostě u každého jiné. U mě je naopak hlavní pošta za rohem, 3 minuty pěšky, ale UPS je nepřijatelně daleko. Mimochodem jsem napsal UPS s dotazem, na kterém depu si to musím vyzvednout, pokud doručení nevyjde. Pokud vím, 15 km odtud, asi 30 minut jízdy, ale to je jen neověřená informace. Na webu tuto informaci nenajdeš. Po několika hodinách jsem dostal informaci, kde v širokém okolí mohu odevzdat balíčky, které chci poslat, ale tuto informaci jsem vůbec nechtěl, našel bych ji bez problémů na webu. Na další dotaz zatím neodpověděli. Problém u UPS, DHL, GLS a dalších podobných společností je, že se zajímají pouze o velké zákazníky (v tomto případě o tebe, Mirko ;-), zatímco soukromý koncový zákazník si může počkat, kde chce.
Držím vám palce, abyste někdy otevřeli pobočku na západě republiky, z osobních důvodů bych navrhl Kön ;-).
@Carsten: o tom jsem už také uvažoval, ale v nemocnici je to trochu hloupé: „Hele, někdo z UPS pro tebe“ – „To nejde, zrovna resuscitujeme“ ;-). Kromě toho je to u nás naprosto nepřehledné a recepce je málokdy obsazená.
Měj se.
Roland
cfb_de
Rolande,
Měl bys přejít do jedné z těch výnosných, kvalitních církevních nemocnic. U mé přítelkyně (zdravotní sestra v jedné takové nemocnici tady v S am N) není vůbec žádný problém nechat si každý balíček doručit na poštovní oddělení. Ošetřovatelství dostane zprávu, že něco přišlo, a ona si to tam vyzvedne při nejbližším vhodném konci směny.
UPS, pošta, GLS, na tom vůbec nezáleží. Ani jejich kurýři neprovádějí resuscitaci, u pacientů nemají co dělat.
S pozdravem,
Franz (Soused pověřený přebíráním zásilek. Po třech poučeních to funguje i s UPS.)
Urnes
Ahoj lidi,
můžu jen říct, že alespoň k nám UPS nebo ostatní soukromí doručovatelé jezdí a v případě potřeby věci odevzdají i u našich sousedů. O poště se to zrovna říct nedá a už se staly případy, kdy zásilky prostě nedorazily a člověk je musel opravdu shánět. DHL u nás už nedoručuje, to teď zase dělá náš už tak pomalý pošťák, a to, že má teď služební auto, na tom nic nezměnilo.
Takže bych řekl: „Co je pro jednoho radost, pro druhého je to trápení.“
Zdravím, Sven.
Gast
Franzi, díky za tip (pošta, ne farní dům, tam mě nechtějí, nejsem pokřtěný ;-).
Po několika nepříjemných zkušenostech se soukromými kurýrními službami jsem teď opatrný. Nejlepší zkušenost jsem měl před nějakou dobou, když někdo v domě převzal zásilku a podepsal se nečitelně, ale zřejmě mým příjmením. Nedalo se zjistit, kdo ten balík dostal, a to se musí nejdřív vysvětlit odesílateli, když ten kretén z UPS tvrdí, že mi to dal.
MirkoBoeddecker
Takže......
Právě tu byl kurýr UPS.
Existují následující možnosti:
1) Vystavíte plnou moc pro konkrétního příjemce (např. souseda, kterému důvěřujete). Balík pak smí být doručen pouze jemu, jméno se u UPS čitelně zadá do počítače a na webových stránkách můžete sledovat, u koho balík právě je.
2) Dáte UPS svolení, aby balík POKLADAL v garáži nebo před dveřmi (každý si musí sám zvážit, zda je to v jeho lokalitě bezpečné).
3) Doručení do práce – vůbec žádný problém, stačí nám sdělit doručovací adresu.
4) Sobotní doručení, ale to je možné pouze službou Express Plus a stojí od 25 EUR za balík.
5) Pokud by nic z výše uvedeného nevyšlo, zkusíme to s takovou známkou Freeway od pošty. Pak si to totiž vyzvednou. V každém případě to stojí méně než sobotní doručení. Ale prosím, vždy to oznamte předem a nezlobte se, když musíme nejdřív jet na poštu koupit známky a všechno tak začne o den později.
S pozdravem,
Mirko
Gast
Ahoj Mirko,
Bod 2) nefunguje, navzdory všem ujištěním ze strany UPS, dostatečně. Je na uvážení doručovatele, zda za to chce převzít odpovědnost (vždyť za tento krok ručí vůči UPS!). Jen málokdo to chce.
Bod 1) vyžaduje trochu trpělivosti a několik telefonátů do UPS, než to začne fungovat. U mě to vyšlo až na třetí pokus.
Bod 3) v mnoha firmách nepřichází v úvahu. Tady u mě například bez objednávky přes DC nedostanu vůbec nic dovnitř (a bez propustky pro materiál ani ven).
Bod 4) je z mého pohledu neúnosně drahý.
Bod 5) je od vás skvělý výkon!
S pozdravem,
Franz
MirkoBoeddecker
Ahoj Franti,
náš zástupce UPS je v tomhle ohledu optimističtější než ty.
Dostaneme předtištěné formuláře pro zproštění odpovědnosti při doručování do garáže (vůči doručovateli) a plné moci pro doručování sousedům. Ty si pak můžete stáhnout z našich webových stránek a odfaxovat je UPS.
V případě problémů ti pomůže náš kontaktní pracovník.
S pozdravem
Mirko
PS: Právě tu byl kurýr a říkal, že se občas zastaví, jestli není něco k odnesení ;-)
Gast
Mirko, nejdřív ti děkuju, protože u vás opravdu oceňuju, že se tu člověk cítí v dobrých rukou i se svými malými problémy.
Takže pořád vidím šanci, že občas vyfotím něco na Efke, protože ten se mi docela líbí ;-).
Ale k bodu „4) Sobotní doručení, ale to je možné pouze službou Express Plus a stojí od 25 € za balík“ – nad tím se musím usmát. Za tu částku by se člověk mohl skoro sám letět do Berlína.
Roland