Gast
Ahoj Wernere,
našel jsem tuhle stránku elektroersatzteile-info.de
A mají tam tuhle zástrčku El-STA003,
musíš to zadat do vyhledávacího pole!!
Každopádně píšou, že je tepelně odolná!
Hodila by se na ten suchý lis??
Niall
MKL
Ano, tohle je ten správný model pro staré typy lisů na suché lisování papíru.
br
Michael
Gast
Milý Nialle,
ano, to je ten správný pro tvůj tisk.
Werner
Gast
Skvělé!! Snažím se s nimi domluvit!
Ale je to fakt oříšek!!!
Moje němčina je na nule a jejich angličtina taky není zrovna nejlepší!
Niall
Gast
No, vypadá to, že bych si od nich musel koupit 4 kusy, což by mě stálo asi 18,00 eur!! PLUS 18,50 za poštovné = asi 36,00!!!
To se mi zdá moc!!!
Existují v Německu nějaké jiné obchody, které tyto zástrčky prodávají!!!
Niall
Gast
Milý Nialle,
myslím si, že El-STA003 je oficiální kód této zástrčky (na internetu jsem viděl nabídky od jedné nizozemské a jedné islandské firmy), takže bych se po této zástrčce poptal ve specializovaném obchodě s elektronikou ve tvé zemi.
Pravděpodobně se stroje s touto zástrčkou vyvážely i do Irska, takže by měly být k dostání.
I kdyby byly v Německu levnější zástrčky, tvým hlavním problémem byly vysoké náklady na dopravu.
Werner
Gast
.....Tady si ho rozhodně nekoupím!!!
kdybyste věděli o nějakém jiném místě, kde bych se mohl podívat,
byl bych vám vděčný!!
Niall
Gast
Milý Nialle,
vidím pro tebe dvě možnosti: první je požádat pana Boeddeckera, aby ti takovou zástrčku poslal s tvou příští objednávkou.
Druhým návrhem by mohlo být položit dotaz ohledně zástrčky v této diskusní skupině
http://www.phototec.de/frame39.htm
. Je to sice další německá diskusní skupina, ale podle mého názoru se jí účastní více lidí, dokonce i ze zahraničí (není třeba se registrovat).
Werner
Gast
FOTOIMPEXu,
možná nebylo úplně vhodné odkazovat na Löfflerovo fórum, ale podle mě je důležitější, aby Niall rozběhl svou tiskovou kampaň.
Možná byste mu s tím mohli pomoci i vy?
Werner
Gast
Kdo je ten pan Bodekker!!1
A má tyhle zástrčky?
Niall
Gast
Co je to za němčinu, co jsi tam napsal, Wernere?
Gast
Milý Nialle,
Pan Boeddecker je majitelem tohoto obchodu „FOTOIMPEX“ a já jsem si myslel, že jsi jeho zákazník, takže bys od něj mohl dostat slevu (při tvé příští objednávce fotografického materiálu).
Ale pokud nejsi jeho zákazník, asi to nebude možné.
Řekl jsem panu Boeddeckerovi v němčině, že je mi trochu líto, že ti v jeho diskusní skupině píšu o té druhé diskusní skupině, protože to je vlastně diskusní skupina jeho konkurenta (oba prodávají vybavení do temné komory), takže to není stoprocentně „v pořádku“, ale myslím si, že je důležitější, aby ti fungovala tiskárna.
A dodal jsem, že by vám s tím konektorem pravděpodobně mohl pomoci.
Niall, vím, že moje vysvětlení není zrovna srozumitelné, ale moje angličtina není moc dobrá.
Werner
PS: Franz vám ten konektor pošle v pondělí, takže už nebude žádný problém (diskusní skupina Phototec).
cfb_de
Ahoj Nialle,
Tuto stránku provozuje Mirko Boedecker. Je majitelem německé společnosti „FOTOIMPEX“, která se zabývá prodejem filmů, fotografického papíru a dalších potřeb. FOTOIMPEX je známý prodejem produktů značek Efke a Foma; filmy Efke se vyznačují velmi jemnou zrnitostí a vysokým rozlišením. Při správném vyvolání dodávají snímkům „retro“ vzhled.
Werner se omluvil za odkaz na Phototec. Phototec provozuje pan Loeffler a je to také společnost prodávající fotografické produkty. Peter Loeffler prodává chemikálie Amaloco (nizozemské), filmy Lucky a provozuje také internetová diskusní fóra. Domnívám se, že Werner odkazoval na Phototec, protože jejich diskusní fóra jsou online déle a čte je více lidí.
Jak Mirko, tak Peter prodávají téměř vše, co potřebujete, takže tam seženete i Ilford/Agfa/Kodak.
Nepanikařte, prostě počkejte. Jak jsem vám již řekl, mám tady dva takové konektory a jeden vám pošlu. Jak jsme se domluvili v e-mailu.
Franz
Všem, jejichž angličtina je ještě horší: (Niall, teď to přeložím do němčiny.)
Právě jsem napsal, že Mirko zde provozuje fórum a má fotolaboratoř. Je známý tím, že prodává Efke a Foma; u Efke poukazuji na jemné zrno a vysoké rozlišení, stejně jako na „klasický“ vzhled při odpovídajícím vyvolání.
O Phototecu píšu, že pan Löfler také provozuje obchod a jako specialitu tam nabízí chemikálie Amaloco. O jeho fórech píšu, že jsou na internetu už delší dobu a proto je navštěvuje více lidí.
Dále píšu, že u obou lze sehnat „běžné“ věci od Ilfordu, Kodaku a Agfy, a snažím se Nialla uklidnit. Vyměnili jsme si několik e-mailů, na jejichž základě jsem se vydal do Elektro Elsässer. Tam jsem koupil dvě zástrčky (jednu potřebuji i já) a jednu mu pošlu.
S pozdravem,
Franz
cfb_de
Wernere,
odpověděl jsi příliš rychle. Já jsem svou odpověď psal ještě v době, kdy jsi ji zveřejnil :-)
Franz
Gast
.....Můžeš mi vysvětlit, co je to „old fashion look“?
Vlastně, Franze, už jsem ti na tom druhém webu odpověděl!
Doufal jsem, že někdo bude mít ten druhý typ zástrčky!!
Ten polypropylen (zase jsem pil!!!)
Jen jako možnost, abych zjistil, jakou cenu mi nabídnou,
co se týče poštovného!!!
Niall
Gast
Mám ještě dvě otázky ohledně lisů Foto-Galvano!!!
Mohl by mi někdo přeložit návod k použití?
A dá se k nim sehnat náhradní tkaniny???
Niall
cfb_de
Ahoj Nialle,
právě jsem ti to napsal na druhé fórum:
-->
Ahoj Nialle,
dnes jsem ti poslal dopis. Obsahuje jednu zástrčku (4,50) a poštovné mě stálo 2,50. Měl by dorazit v příštích dnech.
Pokud nedorazí do příští středy (14. července), dej mi vědět.
Bankovní záležitosti by měly být vyjasněny v mém dopise. Čekám na tvůj převod, jinak na tvé pohlednice. Jedna s pěknou reklamou na Guinness by byla opravdu fajn. Druhá s pohledem na Dublin. Nikdy jsem tam nebyl.
S pozdravem,
Franz
<--
Dobře, konec citace. Příspěvek začíná právě tady.
Pokud naskenuješ leták a pošleš mi ho e-mailem (prosím do 2 MB, jinak se to vrátí), přeložím ho do dvou nebo tří dnů. Ještě lepší: dej ho ke stažení na svůj web. Doufám, že rozumíš mé mizerné angličtině... Tvoje část.
No, náhradní látka na sušáky... Požádal jsem o to svou matku. Vzala kus bílé, silné bavlněné látky, několikrát ji vyprala v pračce na 90 °C a pak mi ji ušila. Stále funguje skvěle. Jak sušící hadr, *tak* i matka :-)))
Ujisti se, že máš dobře vzdělanou matku a pravou bavlněnou látku. Matky lze nahradit krejčím a penězi, ale opravdu dobrá bavlněná látka ne. ;-)
A prosím, udělejte mi laskavost: Nepijte a nedělejte práci v temné komoře. To nepůjde.
Málem jsem zapomněl: Prosím, připojte tuto zástrčku následovně: Jeden vnitřní kolík jako napájení, druhý jako zem. Nezáleží na tom, který z nich je připojen k jakému kolíku zdroje. Vnější kolíky (ty dvě kovové tyčinky) jsou „zem“. Prosím, připojte je také, udrží vás to naživu.
S pozdravem,
Franz
Níže následuje krátký překlad do němčiny:
Dámy a pánové,
jako dosud, zde je krátký překlad mého anglického blábolení:
Chtěl jsem říct následující:
Nialle, na tom druhém fóru jsem ti už psal, že jsem ti dnes poslal konektor za 4,50 plus 2,50 poštovné. Měl by dorazit brzy.
Pokud tam do středy nebude, dej mi vědět. Pokud je převod příliš drahý, pošli mi ty dvě pohlednice. Jednu s motivem Guinnessu, druhou s pohledem na Dublin. Tam jsem totiž ještě nikdy nebyl.
Pak ještě vyjádřím své přání ohledně překladu návodu k použití – pokud bude schopen porozumět mé primitivní angličtině – a dám tip, jak sehnat náhradní hadřík: zeptej se mamky na silnou, několikrát vyvařenou bavlněnou látku. Nech si ji ušít, pak to mamka může ušít na míru. Alternativa: krejčí a peníze.
Kromě toho píšu o zapojení konektoru: uvnitř je fáze a nula, vnější kontakty se musí uzemnit. Pokud ne, může se člověk snadno zabít. (Nemyslím si, že elektřina v Irsku odpovídá našim představám. I tady má děsivě mnoho lidí doma žádný jistič. Tato poznámka platí jen pro Německo. Zamyslete se nad tím...)
Gast
...To je v pohodě, myslím, že jsem to přeložil!!!
Ale co ten staromódní vzhled, o kterém mluvíš
v souvislosti s filmem Efke!!!
Niall
Gast
Nialle,
Filmy Efke vypadají jinak než moderní filmy, ve světlejších tónech působí trochu krémově, navíc mají jasnější zelenou, ale tmavší červenou; celkově jde o velmi pěknou emulzi ve stylu 50. let s velkým rozsahem tonální rozmanitosti.
Do konce 60. let se prodávaly pod značkou ADOX, nyní se prodávají jako Efke, moc se mi líbí.
Doporučil bych ti hlavně KB/R/PL 50, dostatečná citlivost a velmi jemná zrnitost, vyzkoušej tyto filmy.
Pro mě a mou skromnou angličtinu je to těžké popsat, podívej se na anglické informace od FOTOIMPEXu.
A ještě k té sušičce: víš, že takovou můžeš použít jen na papír na bázi vláken a ne na RC papír (jen jako doplňková informace, abys předešel roztavení RC papíru na tvojí tiskárně)?
Franz,
Co se týče irské elektřiny, je mnohem bezpečnější než v Německu, v každé zástrčce je pojistka 1 A, v malých strojích 5 A, ve větších 13 A.
Do zásuvky nelze zapojit žádnou jinou zástrčku než tříkolíkovou, samozřejmě s uzemněním; uzemňovací kolík zapíná napětí a otevírá zásuvku.
Britský/irský systém zástrček a elektřiny je nejbezpečnější na celém světě, rozhodně bezpečnější než náš německý systém zástrček a pojistek.
Werner
Gast
...ano, trochu mě překvapilo, že vy Němci pořád používáte
dvoukolíkové zástrčky!!
To mě opravdu překvapilo, protože jsem si vždycky myslel, že vy jste
o krok napřed, pokud mi prominete ten výraz!!! Tím chci říct,
že jsem si myslel, že váš elektrický systém bude ultramoderní!
Wernere, tvoje angličtina je zatím velmi dobrá, jak to, že toho tolik víš o našem elektrickém systému atd.!
Niall