Ahoj Nialle,
samozřejmě. Moje angličtina trochu rezaví, takže se nad případnými chybami nepozastavuj :-)
O sušičkách VEB Galvano vlastně nic nevím, ale mám jednu starou od firmy Buescher. V Německu máme pro tyto stroje dva druhy zástrček: „Kaltgerätestecker“ (zástrčka pro neohřívací zařízení?) a „Heiße Stecker“. „Kaltgerätestecker“ je ten, který máš na napájecím zdroji počítače, „Heiße stecker“ vypadá takto: (nevadí, že ta fotka...)
heissgeraete.jpg. Moje koupelnové dlaždice mají rozměry 25 x 25 cm.
Werner dodal, že běžné pájení by nemělo fungovat kvůli vysoké teplotě uvnitř zástrčky (tvůj sušič se asi dost zahřívá). To nemohu potvrdit, u mě to funguje. Pájel jsem to stejně jako jakékoli jiné zařízení. Ale zástrčky s přišroubovaným kabelem jsou skutečně mnohem běžnější.
Tyto zástrčky se používaly u starších německých žehliček nebo vaflovačů. Jak napsal Werner, byly vyrobeny z keramiky nebo bakelitových plastů.
Pokud se vám nepodaří sehnat vhodnou zástrčku, zkuste použít (a mějte na paměti vážná rizika pro život i zdraví!!!) dvě banánkové zástrčky připojené ke kabelu. Doufám, že to Werner nečte ;-)
S pozdravem a pozdravy ze Sindelfingenu,
Franz
(Pro všechny ostatní: Niall mě e-mailem požádal, abych psal v angličtině, protože tu čte lépe. Všem: Niall mě požádal, abych odpověděl v angličtině. Němčinu neovládá tak dobře. Překlad tohoto příspěvku do němčiny následuje níže.)
Pro všechny, kteří možná neovládají angličtinu tak dobře, zde je německý překlad:
Ahoj Nialle,
samozřejmě. Moje angličtina však pomalu rezaví, nevadí ti prosím chyby.
O lisech od VEB Galvano nic nevím, ale sám mám jeden starý od Büscher. V Německu existují dva typy zástrček pro tato zařízení: „Kaltgerätestecker“ a „Heiße Stecker“. „Kaltgerätestecker“ je to, co máš na napájecím zdroji počítače, „Heiße Stecker“ vypadá přibližně takto (odkaz). Nevadí mi ta fotka. Moje koupelnové dlaždice mají rozměry 25 x 25 cm.
Werner dodal, že běžné pájení nestačí (i tvůj suchý lis se uvnitř velmi zahřívá, jak předpokládám). To nemohu potvrdit, svou zástrčku jsem napájel stejně jako všechno ostatní. Ale šroubové spoje jsou u těchto zástrček stejně běžnější.
Tyto zástrčky byly v Německu docela běžné pro žehličky nebo vaflovače a jsou – jak napsal Werner – většinou z keramiky nebo bakelitu.
Pokud takový konektor neseženeš, vezmi dva (a měj na paměti riziko pro život i zdraví!) banánkové konektory a připoj je ke kabelu. (Doufám, že to Werner nečte – teď je to asi hotové. Werner to už určitě četl).
S pozdravem a srdečnými pozdravy ze Sindelfingenu,
Franz