aXL
Ahoj, kolegové.
Konečně se můžu posadit k L 1200 s černobílou hlavou. Skvělý stroj!
Ale už teď mě trápí drobnosti: Jakým směrem se montují kondenzátory? Ten silnější (151) nahoru, ten tenčí (152) dolů? Osvětlení vypadá na první pohled docela slušně. Ale raději bych to měl černé na bílém.
Má někdo návody k těmto dvěma výše zmíněným přístrojům a mohl by mi poslat skeny nebo kopie? Nebo je nejlépe zveřejnit na fóru?
Díky předem,
Axel
Gast
Ahoj Axele,
někde mám ještě naskenovaný dokument pro model 138. Pokud jsi ten, kdo se pod stejným přezdívkou objevuje v sekci velkoformátové fotografie, najdu tam i tvůj e-mail. Může to trvat ještě jeden nebo dva dny.
Zásadně platí, že větší je nahoře, menší dole. Konvexní strany čoček jsou proti sobě.
Pro model 138 existuje seznam asi 5 různých velikostí v ještě více kombinacích, v závislosti na ohniskové vzdálenosti.
S pozdravem
Martin
Gast
P.S.: Myslím, že tím „větší“ jsem myslel větší poloměr, tedy že je pak tenčí.
aXL
Ahoj, Maxi.
Díky za tvou snahu.
To jsem já, kdo se pohybuje i na fóru GF. Ale klidně ti to můžu ulehčit: mailto:axl@tightlook.de
U modelu 138 je to docela jednoduché, protože kombinace jsou jasně vytištěné na krytu zrcadla. Ale pro můj právě nainstalovaný model 1200 s černobílou hlavou mám jen prospekty, žádný manuál. U tohoto přístroje nejsou žádné potisky a ty dva zelené kondenzátory (151 a 152) nejsou – na rozdíl od těch dvou zelených u modelu 138 (240 a 240) – přesně stejně velké, ale přece jen se trochu liší.
Proto ta moje zmatenost.
Tak, jak to teď mám, vypadá osvětlení pro mé oko rovnoměrné. Ale ještě jsem neměl čas udělat zkušební snímky.
Díky,
Axel