Gast
Witam,
Właśnie przeglądałem Państwa amerykańską stronę internetową i zauważyłem, że oferujecie tam film zwojowy 620. Czy można go kupić również w Niemczech?
Mam kilka aparatów na ten film zwojowy i nie mam ochoty ciągle przycinać szpul nożyczkami, co nie jest całkowicie bezpieczne (ryzyko przedostania się światła; na palce potrafię uważać).
Pozdrawiam
Werner
MirkoBoeddecker
Cześć Werner,
Wprowadzenie na rynek jest w planach, ale projekt wciąż znajduje się w fazie testowej.
Pierwsze filmy powinny być dostępne za nieco ponad tydzień.
Planujemy również wprowadzenie filmu o długości 116 mm. Ponieważ jednak musimy w tym celu zlecić produkcję specjalnych szpul, potrwa to jeszcze trochę, a kalkulacja ekonomiczna może jeszcze zniweczyć ten projekt.
Pozdrawiam,
Mirko
Gast
FOTOIMPEX,
jak widzę, macie teraz w ofercie film zwojowy 620 z frezowanymi szpulami, ale jak to wygląda z dwoma bocznymi prowadnicami do transportu filmu? W przypadku formatu 620 są one zazwyczaj węższe – czy film da się w ogóle transportować, skoro „szpula FOTOIMPEX” pełni rolę szpuli prowadzącej?
Werner
MirkoBoeddecker
Cześć Werner,
Zazwyczaj to działa.
Jeśli nie, wystarczy użyć cewki IMPEX jako cewki nadajnika, a cewkę oryginalną wykorzystać ponownie.
Obecnie pracujemy nad rozwiązaniem w postaci adaptera.
Pozdrawiam
Mirko