Cześć wszystkim.
Jak niektórzy z was zapewne wiedzą, od jakiegoś czasu ogarnęła mnie gorączka GF. Naprawdę żałuję, że nie zacząłem tego wcześniej. Problem polegał tylko na tym, że trudno znaleźć informacje na ten temat w języku niemieckim. W rezultacie zadaje się na różnych forach głupie pytania, na które tak naprawdę łatwo odpowiedzieć. Ponieważ i tak mam własną stronę i miałem jeszcze wolną domenę .de, pozwoliłem sobie stworzyć stronę
www.grossformatfotografie.de i na razie zainstalowałem na niej forum. To forum nie ma być konkurencją dla istniejących, a jedynie ich uzupełnieniem. Chodzi tu po prostu o specyficzne problemy fotografów GF. Oczywiście każdy jest serdecznie mile widziany na tej stronie. Nie chcemy jednak prowadzić tam tylko forum, ale każdy, kto zajmuje się fotografią wielkoformatową, ma możliwość stworzenia swojego portfolio.
No ale dość już pisania.
Mam nadzieję na aktywny udział, abyśmy wkrótce mogli powiedzieć, że mamy własne, sensowne źródło informacji dla fotografów wielkoformatowych w niemieckojęzycznym obszarze językowym.
Wiele pozdrowień z wielkiego formatu
Wasz Micha