Urnes
Cześć Mirko,
Nie mogłem jakoś znaleźć tego wątku, w którym podpowiedziałeś mi, żebym po prostu odwrócił sprężyny dociskowe w moim Magnifaxie 3. Chciałem Ci jeszcze raz podziękować, zadziałało świetnie. Głowica znów działa naprawdę precyzyjnie i nie „błądzi” już po stronie. Wyobrażałem sobie, że wnętrze tego urządzenia jest o wiele bardziej skomplikowane.
Pozdrawiam, Sven.
cfb_de
Cześć Sven,
to właśnie jest fajne w czeskich urządzeniach: brak nadmiernej komplikacji, a za to prosta i łatwa w naprawie technika. W razie potrzeby da się to naprawić za pomocą pilnika i kawałka stali.
W moim Opemusie już jakiś czas temu przeprowadziłem taką samą „naprawę” i przy okazji przerobiłem go na wersję dla leworęcznych. Kolejna zaleta tych urządzeń: praktycznie wszystkie przyciski działają również po lewej stronie. Spróbuj to zrobić w Durst :-)
Pozdrawiam serdecznie,
Franz
Urnes
Cześć Franz,
Masz rację, po prostu zniechęciła mnie perspektywa konieczności skręcania czegoś. Wiesz, ta myśl, że potem wysypią się tysiące elementów, których nie da się już złożyć z powrotem. Do aparatów KB używam zazwyczaj starych Leitz Focomatów z mechanicznym autofokusem, gdzie wszystko jest na wierzchu. Zawsze cieszę się, gdy mechanika może być tak prosta. :-)))
Pozdrawiam, Sven.