Gast
Dobrý den!
Mohli byste se zeptat u firmy Foma, zda by bylo možné zakoupit film Fomapan R100 v rozměrech D8, DS8 a 16 mm (1R) také v metráži formátu 122?
S pozdravem
Rene
Gast
Všechno je k dispozici, ale jde o množství.
Kvůli pár rolím se nehnou.
Dosud nebyl dostatečný zájem.
Kolik toho vlastně potřebuješ?
Mirko
Gast
Ahoj!
Záleží na tom, kolik by měly stát? Mám zájem o 16 mm (1R), DS8 mm a D8 mm (tedy všechno mě zajímá.
Můžeš mi poslat nabídku?
haeberlein@gmxpro.de
Dosud byl totiž metrážový materiál vždy levnější než běžný, a protože si vše dělám sám jako vývojka a navíjím sám, byla by pro mě taková nabídka zajímavá.
S pozdravem
Rene
MirkoBoeddecker
Fomapan v metráži:
Právě jsem byl u firmy Foma a poptal jsem to.
Prověří to. Jelikož jsme měli k projednání spoustu věcí, může to ještě chvíli trvat.
Zlevní to tím nutně ne, spíš to bude dražší, protože se bude jednat o samostatnou položku.
Myslel jsem, že máš odpovídající filmový zásobník.
Foma účtuje za balení na metry velmi málo. Celkově se obávám, že úspora na ceně bude malá, protože plechovka, cívka, lepení a řezání je přece jen stejná práce.
S pozdravem
Mirko
Gast
Ahoj!
U DS8 to tak už dělám. Koupil jsem u vás 30metrovou cívku DS8 za 25 eur a sám jsem ji navinul na tři 10metrové cívky, což představuje úsporu 5 eur oproti nákupu jednotlivých cívek. 5 eur je přece jen 10 DM. Nevím sice, jaké ceny má Forma v plánu, ale u 16mm černobílého filmu mám od Kahla nabídku za 68 eur netto. To sice není tak velká úspora oproti nákupu jednotlivých rolí, ale aspoň něco. Cena byla pouze příkladem a může se kdykoli změnit. Rád si prostě dělám malou zásobu filmu, protože jak vidíte, od poloviny srpna do konce října nemáte k dispozici žádný 16mm materiál.
S pozdravem
rene
MirkoBoeddecker
Ahoj Renee,
Filmy značky Kahl se vlastně nedají srovnávat a klidně mohou být levnější.
Společnost Foma vyrábí skutečné přímé pozitivní REVERZNÍ FILMY na průhledném nosiči se speciální, sofistikovanou technologií proti světelným halům. Tyto filmy mají jemnější zrno a vyšší efektivní citlivost než materiál Filmotec nabízený společností Kahl (film Forte vyráběný společností Filmotec).
Filmy Foma jsou navíc kompatibilní s procesy KODAK a vyráběny v souladu s normou ISO 9002 pro řízení kvality.
Obávám se, že „cenovou válku“ v tomto případě vůbec nechceme a také bychom ji prohráli.
Fomapan bude asi vždy o něco dražší než Fortepan.
Na druhou stranu ale 120m role stojí méně než jednotlivé kusy.
Pokud ti stačí 5–10 eur, pak si rozumíme. Jen jsem ti chtěl hned dát vědět, že to nebude 30 % nebo tak nějak.
Jakmile něco budeme vědět, dáme ti vědět.
Pozdravy
Mirko
Gast
Dobrý den!
S tou cenou bych souhlasil, pokud společnost Foma vůbec ještě vyrábí úzkopáskové filmy, protože od srpna 2003 u vás v obchodě není k dostání žádný 16mm film (s jednostrannou perforací).
S pozdravem
Rene
Gast
Ahoj Rene,
od srpna dorazily tři dodávky 16mm filmů.
Zřejmě jsi měl smůlu a v obchodě jsi narazil na období, kdy jsme je zrovna neměli skladem.
Naše dodací lhůty u firmy Foma jsou 2–3 měsíce.
To znamená, že i kdybychom dnes odeslali velkou objednávku na tento materiál, zboží by dorazilo až za 3 měsíce. Proto je pro nás neuvěřitelně obtížné mít vždy vše tak, jak by mělo být.
Jeden z našich zaměstnanců den a noc počítá pouze tyto dodací lhůty a v prosinci kalkuluje objednávkové množství pro konec března.
U exotických produktů, jako jsou tyto reverzní filmy, to má větší dopad než u standardního zboží, u kterého víme, že se ho v každém případě zbavíme do data spotřeby.
Právě jsem se podíval do regálu a je tam 20 kusů s jednostrannou a 3 s oboustrannou perforací. Dnes právě dorazila zásilka.
Nejlepší je objednat hned ;-)
S pozdravem
Mirko
Gast
Jasně.
Už jsem si je sehnal. Díky.
Mohl bys mi prosím krátce sdělit, od kdy, pokud vůbec, bude k dispozici metráž v rozměrech 8 mm a 16 mm?
Díky.
Rene