Cześć!
W międzyczasie kupiłem już 3 sztuki, znacznie taniej na eBayu, a do tego z aparatem. Poza tym można je jeszcze dostać w Kahl Film. No cóż. Mam 3 sztuki i to powinno na razie wystarczyć.
Mimo wszystko dziękuję.
Pozdrawiam
Rene
Cześć Ren?
Cóż, po krótkim zastanowieniu nie powinno dziwić, że na eBayu jest taniej. Oczywiście dodajesz tam rabat za to, że to towar używany, ryzyko i brak gwarancji. To właśnie jest fajne, że każdy może sam zdecydować, czy kupi u pana B., pana Kahla, czy na eBayu. Nie ma co się tym przejmować.
O co dokładnie zarzucasz FOTOIMPEXowi, że znów mają te odłamki, czy że usunięto post? (To pytanie retoryczne, na które nie trzeba odpowiadać.) No cóż, usunięcie postu było trochę... no, niezdarnym posunięciem. Ale gospodarz już za to dostał po głowie. Myślę, że powinieneś to spokojnie odpuścić.
Sam długo się zastanawiałem, czy odpowiadać, bo uważam, że takie nieprofesjonalne, nieco gadatliwe posty, jak mój, prowadzą do męczących „dyskusji o przyzwoitości”, które znacznie ograniczają użyteczność forum. Chciałbym więc prosić pana Boeddeckera i oczywiście pozostałych autorów o spokój. Nie miałbym też nic przeciwko, gdyby nie pojawiła się tu żadna odpowiedź.
Na koniec chciałbym wyrazić radość, że na tym forum pojawiło się jak dotąd niewiele, ale za to merytorycznych wpisów. Duża popularność forum ma bowiem niezdrowy, dwuznaczny charakter: wymaga poświęcenia dużej ilości czasu na czytanie i wyszukiwanie nielicznych perełek wśród postów oraz przyciąga osoby, które tylko gadają, co niestety można zaobserwować na forum konkurencji:
Zostało zadane pytanie dotyczące chemii. Odpowiedź brzmi: „Niestety nie jestem chemikiem i nie mogę udzielić odpowiedzi”. Dlaczego autor nie wyświadcza sobie i czytelnikom przysługi i po prostu milczy (pytanie teoretyczne)?
Na dzisiaj wystarczy.
Do zobaczenia, Gerd