Urnes
Ahoj,
při úklidu jsem našel ještě pár balíčků Fomatol H a Fomatol M. Myslím si, že jde o pozitivní vývojku. Ty balíčky jsem před lety koupil v České republice v domnění, že je to toner. Moje čeština je totiž dost špatná. Ale možná mi někdo pomůže a řekne mi, co je to vlastně ten Fomatol.
Moc děkuji.
Sven.
MirkoBoeddecker
FOMATOL LQN VYVOLÁVAČ Fomatol LQN – tekutý koncentrát k přípravě pozitivní vývojky pro ruční i automatické zpracování černobílých filmů a papírů. Vyvolávka zajišťuje neutrální tón obrazu a dodává se v lahvích o objemu 0,25 a 0,5 l. Pro ruční a automatické zpracování se ředí vodou v poměru 1:7, resp. 1:4.
FOMATOL P Fomatol P – práškový fenidon-hydrochinonový vývojka s neutrálním černým tónem obrazu, určená pro ruční zpracování všech druhů černobílých papírů. Z jednoho balení lze po rozpuštění ve vodě připravit 1 litr pracovního roztoku.
FOMATOL PW Fomatol PW – prášková pozitivní vývojka zdůrazňující teplý tón snímku. Z jednoho balení lze připravit 2,5 litru pracovního roztoku.
FOMATOL H Fomatol H – dvousložková, normálně působící vývojka v práškové formě. Vývojka je určena pro ruční zpracování černobílých pozitivních fotomateriálů.
FOMATOL M Fomatol M – dvousložkový, normálně působící vývojka v práškové formě. Vývojka je vhodná také pro zpracování starších fotografických papírů – potlačuje jejich sklon k nažloutnutí a šedému oparu. Vývojka je určena pro ruční zpracování černobílých pozitivních fotografických materiálů.
S pozdravem
Mirko
Urnes
Díky, Mirko,
tak to ty sáčky asi přece jen vyzkouším. :-))
S pozdravem, Sven.