micha
Jsem fakt překvapený. Právě jsem vyvolal své první ploché filmy Foma 100 a opravdu vyšly jasné. U svitkových filmů je tam pořád vidět takový modrý podklad.
Ale možná je to i díky mé nové kombinaci.
Dřív jsem vyvolával v Tetenalu liquid 1+20 a ustaloval v Tetenalu.
Dnes jsem použil F09 1+80 na 13 minut a koupal je v Calbe Fixier. Fixoval jsem 7 minut. Jo, a před vyvoláním jsem filmy na 2 minuty ponořil do vody.
Udělal jsem pro jednou všechno správně, nebo jsem měl jen štěstí?
Micha
micha
Dnes jsem hned zopakoval kontrolní test s mým 1,5 roku starým Tetnal Liquid, tentokrát bez předmáchání. Fixoval jsem v Calbe Unifix. Zase jsem dostal velmi čisté negativy, tedy bez modrého nádechu.
Buď tedy mají novou emulzi, nebo mají ploché filmy jinou emulzi než svitkové filmy, u nichž mě ta modrá ochrana proti světelným kruhům štve.
Hodně štěstí
Micha
Gast
U plochých filmů je nosný materiál odlišný. Jak už jejich název napovídá, musí v kazetě ležet naplocho. Rolové a kinofilmy se musí dobře navíjet do malých poloměrů.
micha
Aha! Zase jsem se něco naučil. To jsem si tak nějak myslel. Ten film se mi taky zdá o něco silnější.
Pro mě je prostě velmi důležité, aby byl nosný materiál jasný. Proto z toho mám takovou radost.
Teď už mi zbývá jen rozhodnout se mezi Fomou a Efke. Efke na mě momentálně působí lepším dojmem.
Micha