MirkoBoeddecker
Przeniosłem forum, ponieważ nasz poprzedni dostawca usług forum przestał honorować umowy, a opłacona „wersja dożywotnia” od dwóch lat pozostawała bez aktualizacji zabezpieczeń... :(
Teraz korzystamy z oprogramowania open source, co daje nam nieco większe perspektywy na przyszłość.
Jest jednak jeszcze jeden haczyk (mam nadzieję, że tylko ten jeden): ponieważ stare forum działało od 2003 roku, baza danych nie była jeszcze zakodowana w UTF-8.
Podczas migracji można było wybierać tylko między diabłem a Belzebubem. Albo wszystkie posty straciły swoje umlauty, albo nagłówki tematów.
Tak, wiem, że to nielogiczne ;-) Po prostu mi uwierzcie. Zdecydowałem się poprawić posty (= więcej tekstu), a jeśli ktoś ma ochotę edytować tytuły tematów, niech się teraz zgłosi lub zamilknie na zawsze ;-)
[s]Wyłączyłem jeszcze możliwość nowej rejestracji, aby poprawnie wdrożyć kwestię zapobiegania spamowi.[/s]
Pozdrawiam,
Mirko
Florek
Cześć Mirko,
Dziękuję za czas i energię, które poświęcasz na forum. Bardzo to doceniam!
Czy planowana jest lub dostępna jest już wersja mobilna na smartfony? W porównaniu ze starym forum na małym ekranie jest tu znacznie mniej przejrzyście. Pisanie postów w edytorze też nie jest zbyt wygodne.
[s]Obecnie wszystko działa jeszcze bez szyfrowania, czy jest to również w planach?[/s] Ups, moja wina.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Florian
MirkoBoeddecker
Dodaliśmy ręcznie na dole selektor motywów. Jakoś gdzieś się zgubił.
Możesz tam przełączyć się na tryb responsywny. Drugi motyw jest jednak pełen błędów i reklam. Na razie powinno to wystarczyć do wyświetlania na urządzeniach mobilnych.
Pracujemy nad protokołem HTTPS.
Pozdrawiam,
Mirko