gelbfilter
Poslal jsem analogový barevný film k vyvolání do společnosti Cewe a po 14 dnech mi film přišel zpět s
poznámkou „Vaše objednávka není v nabídce“. Copak tyto firmy už nedávají žádný prostor lidem, kteří fotí analogově?
Důsledně odmítám digitální tyranii, ať už v oblasti multimédií, nebo kdekoli jinde.
Magirus
Ahoj, žlutý filtru
Nedávno jsem si nechal u Rossmanna vyvolat pár barevných filmů KB.
Na mou žádost mi je dokonce vrátili srolované (samozřejmě s škrábanci).
Vzhledem k ceně, kterou si účtují, je to snesitelné.
(Neměl jsem chuť těch 72 snímků provádět sama expozici.)
Zkusil jsi to už u Hausherrn?
Existují i další laboratoře, které tuto službu nabízejí.
Zejména u jiných formátů nebudeš mít jinou možnost.
Hodně štěstí
Bernd
RalfMichael
Ahoj Gelbfilter,
přiznávám, že v posledních letech jsem často příliš líný na to, abych si filmy vyvolával a zvětšoval, a tak je, jako třeba nedávno, odevzdávám v nejbližším obchodě DM. Filmy a snímky jsou pro velké laboratoře v pořádku; podle reklamy v obchodě a nápisu na sáčku se vyvolání provádí u CEWE.
Možná už je jen přímo nepřijímají. Ještě před rokem se z rolí svitkového filmu 6x6 černobílých negativů zhotovovaly zvětšeniny, ale s čekací dobou 2 týdny, nicméně ne dražší než z formátu KB. Před 2 týdny jsem se tam znovu podíval, v regálech DM jsou stále ještě filmy (samozřejmě jen KB, žádné role svitkového filmu 120 nebo APS).
Ještě jedna zvláštnost, ale to už je 3 roky: Jak v drogerii Müller, tak v DM jsem si nechal zvětšit černobílé (S-W) filmy, oba sáčky měly potisk/nálepku Cewe, ale zvětšeniny z Mülleru byly vždy výrazně horší!
(Kvalitu jako ve Fotostudio 13 samozřejmě u obou nelze očekávat)
Zdravím, Ralf
mattes
Dobrý den,
nedávno jsem tam volal ohledně filmu Pocket a dostal jsem následující informaci.
Od roku 2017 společnost Cewe již nevyvolává filmy APS a Pocket (formát 110). Kazety Instamatik se již delší dobu nevyvolávají.
Zpracovávají se však malé formáty a svitkové filmy C41 a E6. Mnoho drogerií, jako například DM, a další sběrná místa spolupracují se společností Cewe. Je však třeba se zeptat, zda všechna tato sběrná místa nabízejí kompletní program Cewe.
Svůj film Pocketfilm jsem poslal do společnosti Pixelnet, která má ve svém programu stále zpracování formátu APS.
Matthias