Dongrappo
Witam wszystkich
Na początek krótkie przedstawienie się, bo jestem tu zupełnie nowy, choć od czasu do czasu zaglądałem na to forum.
Nazywam się Werner, pseudonim Dongrappo, i wracam do świata analogu. Mam spore doświadczenie i wiedzę fotograficzną, ale jeśli chodzi o pracę w ciemni, to tylko trochę.
Po bardzo, bardzo długim czasie znów buduję sobie ciemnię. Udało mi się też zebrać większość potrzebnego sprzętu. Większość dostałem w prezencie lub prawie za darmo.
To dobrze, bo niestety finansowo jestem na bardzo, bardzo niskim poziomie. Drogie hobby, brak kasy, trudna mieszanka, wiem! Albo po prostu ciekawe wyzwanie.
Aha, filmy wywołuję od czasu do czasu w domu.
No cóż, potrzebuję po prostu chemikaliów. Z Caffenolem raczej daleko nie zajdę, jeśli chodzi o papier. :-)
Moje pytanie brzmi: czy są tu w okolicach Bremy osoby, które od czasu do czasu zamawiają materiały eksploatacyjne? Jeśli tak, to ze względów ekonomicznych i ekologicznych wspólne zamówienie miałoby sens, prawda?
Może coś takiego już istnieje, tylko jeszcze nic nie znalazłem na tym forum.
Jeśli ktoś jest tym zainteresowany lub już coś takiego organizuje, proszę o kontakt.
W przeciwnym razie spróbuję zebrać pozostałe rzeczy i materiały. Powoli się to robi.
Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich i życzę dobrego światła
Werner (Dongrappo)