mabo
Ahoj,
v současné době se má prý trávit hodně času doma. Koupil jsem si na eBayi přístroj FEM Kunze CA100 (analyzátor barev), bohužel bez návodu k použití. Má někdo z vás elektronickou kopii návodu nebo tip, kde bych ji mohl sehnat? Je k modelu CA100 v originální výbavě přiložena i šablona pro kalibraci?
Díky a pozdravy
Markus
onlinetinte
Ahoj, návod k CA100 nemám. Mám tu ale ještě trochu starší přístroj Colormaster CCM 1009 s návodem. Tenhle přístroj používá stejnou měřicí hlavici jako CA100. Je z přechodného období mezi značkami Wallner a Femkunze.
Jinak je ale přístroj postavený úplně jinak a navíc má i časomíru s impulsním napájecím zdrojem pro zvětšovací přístroj. Ale pro pochopení fungování je návod docela praktický. Mám ho v PDF, pokud máš zájem.
Testovací negativy byly u Femkunze vždy součástí dodávky. Pro barevné zvětšování si bylo možné objednat testovací negativy na požadovaném druhu filmu.
S vlastním ideálním zvětšením se ale dá obejít i bez negativů.
Alespoň u černobílých měřicích přístrojů testovací negativ nepotřebuješ.
Krátce k měřicí hlavě:
Kypřič přepíná mezi analýzou barev a expozičním časem.
CA100 vlastně neumí měřit expoziční čas?
Na otočném kolečku nastavuješ barevné kanály. Bílá tečka = měření času, o krok dál jsou cyan, magenta a žlutá. Tlačítko na boku slouží k „okamžitému měření“.
Jinak ti mohu poradit, abys napsal prodejci na inzertních stránkách nebo na eBay a požádal ho o kopii. U soukromých prodejců jsem s tím už několikrát měl úspěch.
mabo
Děkuji za popis, vyzkouším to a ještě jednou napíšu prodejci. Mám
mabo
Děkuji za popis, vyzkouším to a ještě se ozvu prodejci.
mabo
Tvůj tip zabral, prodávající ten návod nakonec našel a poslal mi ho, takže pokud má někdo zájem, pošlete mi prosím krátkou soukromou zprávu