moritz_cine
Ahoj,
mám dvě krátké otázky.
Před nějakou dobou jsem už jednou fotil na film CMS 20 II a (myslím) ho vyvolal v ATOMAL 49.
Měl jsem ale problémy s expozimetrem, takže jen pár snímků bylo exponováno tak,
že byly alespoň trochu použitelné. Od té doby jsem už s CMS 20 II nefotil ani nevyvolával, ale
teď bych rád provedl pár testů. Vím, že ATOMAL 49 není ta vývojka, se kterou se dají dosáhnout nejideálnějších
výsledků, ale přesto bych to rád zkusil znovu. Bohužel už nemám žádné poznámky
o tom, jak jsem ten film tehdy vyvolával. Také na internetu o tom nacházím jen málo (na Digitaltruth jsem pro Aa49 našel: 2+1 pro 20 ISO/ASA)
Má někdo z vás zkušenosti s filmem CMS 20 II ve vývojce ATOMAL 49 jako stock (pro ISO 12 / ISO 20)?
Moc děkuji za vaši pomoc :)
Měl bych ještě jednu malou druhou otázku. Koupil jsem si pár rolí Lady Grey od Lomography, abych
ji vyzkoušel. Na internetu jsem viděl, že to dříve bývalo TMax 400 a nyní to má být Fomapan 400. Je to pravda?
Ví někdo z vás víc? Na internetu jsem nenašel žádné expoziční časy pro ATOMAL 49. Víte o tom víc?
Moc děkuji za vaši pomoc!
Moritz :)
VolkerSchulz
Už sis prohlédl technické údaje k tomuto filmu? Jedná se o film s vysokým rozlišením (dokumentární film). Aby bylo možné tento film použít pro fotografii ve vysoké kvalitě, je nutné použít odpovídající vývojku. Společnost ADOX k tomuto účelu nabízí vývojku ADOTECH. S vývojkami jako A49 nelze dosáhnout použitelných výsledků.