schwarzaufweiss
Dobrý den,
koupil jsem si nový Job-Cascade a chybí mi tam dvě značky pro nastavení množství vody.
V návodu jsou vyobrazeny, ale na zařízení nic není.
Došlo k nějaké změně?
Může mi někdo říct, zda se jedná o chybu v dodávce, nebo zda existuje nová nastavovací značka (možná logo Jobo na trubičce)?
Na fotografii v místním internetovém obchodě ostatně také žádná značka není.
S pozdravem z Münsterlandu,
Thomas
Lichtjahr
Ahoj Thomasi,
nastavení hladiny vody není vůbec kritické.
Stačí zacpat ten malý otvor a nastavit hladinu vody tak, aby byla zhruba uprostřed trubičky.
U mé nově zakoupené Cascade se vyskytl úplně jiný problém. Připojovací hadice je příliš krátká a tuhá jako volský ocas.
Na svou Cascade jsem namontoval silikonovou hadici o délce 1 m.
Nyní již nehrozí, že by Cascade během zalévání vyskočila z nádoby, což se mi jednou stalo.
S pozdravem, Edi
Gast
Jak je to s vodou? Vždycky je strčím do plechovky a zaliju vodou. Je třeba na něco dávat pozor?
Lichtjahr
Jasně, jinak bys mohl rovnou strčit hadičku do plechovky a ušetřit si 20 €.
?
Takže ta věc, kterou strčíš do plechovky, je injektor. Ten má na boku malou dírku.
Tu musíš zacpat prstem a upravit hladinu vody v injektoru tak, aby voda sahala přibližně do poloviny injektoru.
Teď můžeš prst sundat a do plechovky se nasaje optimální množství vzduchu.
To v plechovce vyvolá turbulentní proudění vody.
?
Všechno jasné?
?
PS: Můžeš na injektor zapomenout a hadici strčit přímo do plechovky, ušetřit si 20 € (za celou tu maškarádu) a jednoduše prodloužit dobu zavlažování o 5 minut.
Gast
Ahoj Lichtjahre,
moc ti děkuju! To jsem opravdu nevěděl.
Příště to hned vyzkouším. Ale i tak to bylo praktické, všechno do sebe zapadalo a nebylo třeba to hlídat, tak jsem to prostě už uklidil :).
Takže ještě jednou moc děkuju,
Max